Ping-pong între FRT şi Guvern privind baza Tenis Club Bucureşti

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 2 august 2019

Primăria Sectorului 1 a anunţat, ieri, că a semnat cu Federaţia Română de Tenis, un protocol de colaborare pentru reamenajarea bazei sportive situată în Str. Ştirbei Vodă nr. 133, cunoscută publicului larg sub numele de Tenis Club Bucureşti.

Potrivit protocolului încheiat pe o perioadă de trei ani, Federaţia Română de Tenis va elabora proiectul de refacere şi modernizare a bazei sportive, iar Primăria Sectorului 1 va asigura finanţarea investiţiei.

După finalizarea lucrărilor, baza sportivă va avea 12-13 terenuri de tenis, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 8 ani din şcolile şi grădiniţele de pe raza Sectorului 1, care vor fi aleşi în urma selecţiilor efectuate de Federaţie, vor beneficia de cursuri de iniţiere gratuite, sub îndrumarea unui antrenor acreditat de către Federaţia Româ-nă de Tenis.

Curios este că aceeaşi bază sportivă face obiectul unui proiect de hotărâre de guvern, care poate fi consultat pe site-ul e-consultare.gov.ro. Se pare că Guvernul consideră că nu toate bazele care ajung la federaţiile de specialitate sunt judicios administrate şi de aceea ar dori ca terenurile respective să se întoarcă în administrarea statului.

Conform unui proiect de HG aflat în dezbatere publică până pe 17 august, cabinetul Dăncilă doreşte "revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Tenis asupra unui imobil aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului cuprins în anexa nr.30 a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006".

În nota de fundamentare este explicată întreaga situaţie: "Prin Hotărârea Guvernului nr. 1392/27.11.2003 Agenţia Naţională pentru Sport, actualul Minister al Tineretului şi Sportului, a transmis în folosinţă gratuită Federaţiei Române de Tenis, pe o perioadă de 49 de ani , imobilul - teren în suprafaţă totală de 16.650 mp, în vederea reamenajării Bazei sportive «Tenis Club» Bucureşti. Imobilul care face obiectul acestui proiect de Hotărâre de Guvern este înscris în inventarul bunurilor din domeniul public al statului administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu nr. MFP 40182 cu denumirea «Tenis Club Bucureşti» . În conformitate cu dispoziţiile art. 2^1 şi art.2^2 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinul ministrului finanţelor publice nr.3471/ 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, Ministerul Tineretului şi Sportului a efectuat reevaluarea imobilului prin evaluator autorizar Media City Building Trust, valoarea de inventar a imobilului fiind astfel actualizată la valoarea de 54.525.600 lei. Ca urmare a efectuării măsurătorilor şi înscrierii în Cartea funciară nr. 208427 au fost modificate şi datele tehnice, suprafaţa măsurată fiind de 16.652 mp şi adresa acestuia, adresa actuală fiind municipiul Bucureşti str. Ştirbei Vodă nr. 133, sector 1. Valoarea de inventar, datele tehnice şi adresa imobilului au fost actualizate prin H.G nr. 256/24.04.2019. Având în vedere nerespectarea de către Federaţia Română de Tenis a prevederilor art.1 din HG nr. 1392/2003, prin nota nr. 3582/26.06.2019 întocmită de direcţia de specialitate, Minis-terul Tineretului şi Sportului în calitate de administrator al bunurilor proprietate publică şi/sau privată a statului încredinţate, potrivit prevederilor legale pentru des-făşurarea activităţii aferente domeniilor de tineret şi sport, aprobă oportunitatea revocării dreptului de folosinţă gratuită asupra imobilului situat în municipiul Bucureşti str. Ştirbei Vodă nr. 133, sector 1, şi intrarea acestuia într-un proces de analiză privind identificarea de noi oportunităţi în vederea reamenajării şi modernizării aces-teia astfel încât această bază să reintre în circuitul sportiv".

După cum se ştie Federaţia de Tenis este condusă acum de Ion Ţiriac, vârful de lance al echipei care dorea să recupereze de la BNR terenurile de tenis din Cotroceni. Se pare că Ion Ţiriac a aflat de dorinţa Guvernului şi a trecut la fapte, astfel că baza Tenis Club Bucureşti va fi modernizată cu sprijinul Primăriei Sectorului 1. În mod firesc, după protocolul încheiat ieri, proiectul de HG ar trebui să fie retras din dezbaterea publică şi să nu mai fie luat în considerare. Din păcate, ieri, la închiderea ediţiei, el se afla încă pe site-ul e-consultare.gov.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb