Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Tudose, susţine pe Facebook că şeful guvernului îl va cere explicaţii lui Mugur Isărescu privind creşterea ROBOR.
Astăzi, Mihai Tudose a afirmat: "Cei de la Banca Naţională au fost un pic plecaţi de acasă. Trebuia să aibă grijă să nu crească (n.r. dobânzile). Noi am luat banii de la companiile mari. Erau banii statului, nu i-am furat. BNR trebuie să reglementeze situaţia. Asta trebuie să facă. Nu am avut o discuţie cu guvernatorul şi s-ar putea să am o discuţie săptămâna viitoare, pentru că chiar vreau să îl întreb pe guvernator dacă domnul Vasilescu chiar reprezintă BNR când iese cu declaraţii. Dacă vorbeşte în nume propriu, e problema domniei lui, dar să-şi pună tricou pe care să scrie privat. Dacă iese în tricou cu BNR, avem altă discuţie. Dar măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel".
Prin lege, Banca Naţională nu este subordonată guvernului, ba chiar reprezentanţii săi tentează să susţină că nu au nici un fel de subordonare faţă de nici o altă instituţie. Potrivit legii, BNR răspunde în faţa Parlamentului, astfel că formularea avocatului Piperea că premierul îl cheamă la raport pe Mugur Isărescu este improprie raporturilor instituţionale dintre guvern şi BNR.
1. Draj tovarăși și pretini!
(mesaj trimis de tovarășul ceaușescu în data de 30.09.2017, 01:44)
Trădătorii idealurilor comuniste, aciuiți în benereu, or mărit mișelește robuoru! Aceste elemente dujmănoase pun în pericol înfăptuirea planului cincinal în patru ani jumate! Guvernul nostru, în frunte cu tovarășul Tudo-se face totul pentru înălțarea patriei pe cele mai înalte culmi de dezvoltare și progres prin punerea în aplicare neabătută a programului de guvernare trasat de tovarășul Dracnea, iar sus-amintitele elemente vin și sabotează mișelește mărețele realizări!
Așa nu se mai poate, tovarăși!
Trebuie luate măsuri imediate de stârpire a dujmanilor poporului din acea instituție! Săsă ducă toț pă șantierele patriei, la reeducare, pentru 20 de ani, să le iasă din cap ideile burghezo-moșierești de chiaburi ce se află, și să învețe temeinic morala sănătoasă, comunistă, singura care ne face să avansăm către bunăstare și progres!
Spor la muncă tovarăși!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2017, 08:29)
C[ bine zici, să se ducă_că n-au muncit în viețile lor.
1.2. mistoul.. (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de justinianus în data de 30.09.2017, 10:47)
Mistoul segalnic nu face bine! Veniti cu argumente si analizam!
1.3. Be justini - anus comunistoidus... (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de tovarășul ceaușescu în data de 30.09.2017, 22:54)
Tălică tot beizadea securisto-comunistoidă ești (că după 28 de anișori de „libertate” ăia originalii au cam plecat la Lenin (că doară nu la Domnul!)?
Bag samă că voi tare jinduiți la vremurile când totul se stabilea prin decret dă la Cabinetul 1 sau 2... Tare bine i-ar ședea roborului să fie stabilit prin decret de la dragneo-tudoșii voștri, nu?
Ia analizează asta genialoidule, adică situațiunea provocată de sublimul vostru guvern:
- tai banii de la investiții,
- îi verși (via salarii, pensii, ajutoare sociale, pomeni gonflate) direct în consum,
- apoi în creierul tău ăla ori tâmp ori pervers te minunezi imens că-crește inflația, consecința căruia.
- CREȘTE ROBORU, BRE!
Acu varsă ici un comentariu bun de producțiile can-can, apoi mergi de-ți ia leafa de trol (sau să zic IUDĂ PESEDISTĂ?) de la bancomat!
2. fără titlu
(mesaj trimis de zaza în data de 30.09.2017, 17:06)
....Sa ne spuna Gh.Pipera...de ce guvernul cere dividente in AVANS de la SC unde statul este majoritar ????si care este suma de imprumut a statului de la Banci ???? si apoi sa discutam de ROBOR.....
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2017, 20:00)
Ce ziceau Piperea si Tudose cand Robor scadea? Scaderea a durat cativa ani. Acum, cand Robor creste, s-au trezit si cei doi vanatori de popularitate. Rusine!
3.1. ALOOO, PROGANDA!!! (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2017, 20:15)
Tudose e premier din iunie 2017
4. fără titlu
(mesaj trimis de Gigi în data de 30.09.2017, 20:24)
"Banca Naţională a României şi membrii organelor sale de conducere, în îndeplinirea atribuţiilor, nu vor solicita sau primi instrucţiuni de la autorităţile publice sau de la orice altă instituţie sau autoritate."
(Legea nr.312/2004 privind Statutul BNR, art.3, alin(1))
"În exercitarea competenţelor și în îndeplinirea misiunilor și îndatoririlor care le-au fost conferite prin tratate și prin Statutul SEBC și al BCE, Banca Centrală Europeană, băncile centrale naționale sau membrii organelor lor de decizie nu pot solicita și nici accepta instrucțiuni din partea instituțiilor, organelor, oficiilor sau agențiilor Uniunii, a guvernelor statelor membre sau a oricărui alt organism. Instituțiile, organele, oficiile și agențiile Uniunii, precum și guvernele statelor membre se angajează să respecte acest principiu și să nu încerce să influențeze membrii organelor de decizie ale Băncii Centrale Europene sau ale băncilor centrale naționale în îndeplinirea misiunii lor."
(Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, art.130)
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2017, 21:09)
Gigi, te-ai trezit sa spui si tu ceea ce spune articolasul asta, afisat cu doua zile in urma?