Planurile lui Cioloş pentru viitorul agriculturii europene

C.D.
Companii #Agro-alimentar / 26 iunie 2010

Planurile lui Cioloş pentru viitorul agriculturii europene

Reforma Politicii Agricole Comune (PAC) ar putea să includă înfiinţarea unei scheme de asigurări pentru veniturile fermierilor şi crearea unei agenţii care să promoveze, la nivel global, produsele agroalimentare europene, a anunţat Dacian Cioloş, Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, în cadrul unei seminar, la Bucureşti, organizat de asociaţia comercianţilor de cereale "Cocereal".

"Ne gândim la un instrument cu finanţare publică sau public-privată, cu gestionarea la nivelul statului membru sau la nivel european", a spus Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene, remis redacţiei.

Comisarul european a susţinut că noile instrumente sunt necesare pentru asigurarea unui venit minim pentru fermieri, în condiţiile în care UE a renunţat la multe din mecanismele sale de gestionare a pieţei, precum intervenţia publică de preluare şi depozitare de cereale, la care se recurge numai cu titlu temporar ca "plasă de siguranţă".

Astfel, Dacian Cioloş a apreciat că Bruxelles-ul ar trebui să fie pregătit pentru dezbaterea acestei propuneri în a doua jumătate a anului curent, după finalizarea ultimelor detalii.

Referindu-se la promovarea produselor agroalimentare, Dacian Cioloş a afirmat că a reflectat, serios, asupra necesităţii unei agenţii europene, care să utilizeze fonduri comunitare, în vederea promovării la nivel global a acestora

"Cred că este important să fim, în mod pozitiv, mai agresivi pe piaţa mondială cu promovarea produselor noastre", a subliniat Cioloş.

La rândul său, şeful departamentului de piaţă al Cocereal, Klaus Schumacher, a apreciat că pentru a putea fi garantat tratamentul egal între fermierii europeni, orice fel de schemă de asigurări trebuie să fie gestionată la nivelul UE.

"Stim din experienţă că dacă lăsăm astfel de sisteme la discreţia statelor membre aceasta poate conduce rapid la o distorsionare a concurenţei în cadrul comunităţii", a spus Schumacher.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb