"Plaza Centers" investeşte 24,5 milioane euro într-un proiect de retail în Slatina

Aura Dragomir
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 20 august 2007

"Plaza Centers" investeşte 24,5 milioane euro într-un proiect de retail în Slatina

Investiţiile anunţate de companie până în prezent pe piaţa românească depăşesc 70 milioane de euro

Compania cu capital israelian Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucureşti, parte a grupului Elbit, are în plan construcţia la Slatina a unui centru comercial şi de divertisment pe o suprafaţă de 20.000 metri pătraţi. Valoarea investiţiei va fi de 24,5 milioane euro.

"Slatina este un oraş important din România, cu o industrie puternică susţinută de companii precum Pirelli Tyres. Cu toate acestea, există o lipsă de spaţii de retail de calitate. Având în vedere cererea ridicată pentru spaţii comerciale de calitate credem că acest ultim proiect al companiei va avea succes şi va genera interes din partea firmelor de profil", a declarat directorul executiv al Plaza Centers, Ran Shtarkman.

Plaza Centers plănuieşte să construias­că un centru comercial şi spaţii de relaxare pe o suprafaţă totală de 25.000 metri pătraţi şi 450 locuri de parcare. În plus, suprafaţa de teren achiziţionată dă posibilitatea companiei israeliene de a dezvolta 10.000 de metri pătraţi de spaţii rezidenţiale pe care Plaza Centers intenţionează să le vândă unei alte firme.

Acesta este cel de-al cincelea proiect al companiei în România de la intrarea pe piaţa din ţara noastră în noiembrie 2006. Compania dezvoltă centre comerciale în Iaşi, Timişoara, Miercurea Ciuc şi în Bucureşti.

Investiţiile anunţate de companie până în prezent pe piaţa românească depăşesc 730 milioane de euro.

Plaza Centers NV este cotată la Bursa de Valori Londra. Compania este membră a grupului Elbit Medical Imaging Ltd, cunos­cut în domeniu ca unul din cei mai experimentaţi constructori ai stilului de shopping vestic şi al centrelor de divertisment. Grupul Plaza Centers îşi desfăşoară activitatea în special în zona Europei Centrale şi de Est. Grupul a dezvoltat, închiriat şi vândut nenumărate centre comerciale şi de divertisment cu diferite specifice şi de mărimi variate în şapte ţări din Europa.

Compania cu capital israelian a achiziţionat recent un proiect de spaţii comerciale şi birouri în Iaşi şi urmează să investească circa 115 milioane euro pentru construcţia complexului. Plaza Centers mai are are în plan construcţia unui centru comercial la Miercurea Ciuc pe o suprafaţă de 34.000 metri pătraţi, după o investiţie de circa 16 milioane de euro. Grupul şi-a propus o altă investiţie de circa 100 de milioane de euro într-un proiect care va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, clădiri de birouri şi construcţia a 600 de apartamente în centrul Timişoarei. Un alt proiect al companiei în România este Dâmboviţa Center, investiţie care se ridică la circa 500 milioane euro, care va fi construit pe amplasamentul Casei Radio. Compania Plaza Centers deţine 75% din capitalul firmei Dâmboviţa Center, statul prin Compania Naţională de Investiţii are o participaţie de 15%, diferenţa fiind administrată de grupul turc Kucuk.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb