PMP cere comisie de anchetă la ASF şi desfiinţarea CNADNR

Gabriel Tănase
Politică / 18 august 2016

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va propune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să analizeze situaţia de pe piaţa asigurărilor, pornind de la revendicările transportatorilor.

"Vom propune Parlamentului o comisie specială de anchetă pe acest domeniu al asigurărilor pentru a vedea pe ce se duc banii din ASF, în salariile acelea îngrijorătoare pentru români, pentru că depăşesc orice limită de bun-simţ. Această comisie va analiza cum a fost în ultimii ani supravegheată şi reglementată piaţa asigurărilor din România, dacă aceasta a ajuns să genereze astfel de probleme românilor", a declarat astăzi Valeriu Steriu, preşedintele executiv al PMP, potrivit unor surse din media.

Acesta a precizat că revendicările Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) sunt "îndreptăţite".

"În loc să încurajăm lucrurile, (...) le descurajăm printr-un RCA scump, care, până la urmă, este plătit de călători, aceştia au un bilet mai scump, datorită unui sistem care nu funcţionează. Unde se blochează lucrurile în acest domeniu? Este clar faptul că avem o problemă mai sus de cei care supraveghează RCA-ul. Şi aici vorbesc de faptul că am avut două mari companii de asigurări care au dat faliment, Astra şi Carpatica Asig. Aceştia nu au fost supravegheaţi, în mod clar, corespunzător - este vorba de ASF. ASF-ul, care are, sau cel puţin a avut, de preluat CSA-ul. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este instituţia controlată politic de oameni plătiţi cu zeci de mii de euro pe lună din aceste RCA-uri. Aici, într-adevăr, vine întrebarea: ce au păzit aceşti domni?", a afirmat Steriu.

Acesta a mai criticat CNADNR, pe care a numit-o instituţie "impotentă şi incompetentă", dar şi pe miniştrii transporturilor din ultimii patru ani - "sclavii aceluaişi sistem" - pentru ambuteiajele de pe drumurile spre munte şi spre mare.

"Am rămas uimit să văd că în ultimii patru ani au fost nouă miniştri ai transporturilor: Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus, Iulian Matache, Dan Marian Costescu şi ultimul de pe listă, cel pe care probabil niciunul dintre dumneavoastră nu-l ştiţi, Petru Sorin Buşe, de 40 de zile numit ministru. Nu avem de la aceşti miniştri, schimbaţi la fiecare cinci luni, nici măcar cinci kilometri de autostradă. Dacă făceau un kilometru pe lună, aveam şi noi mult mai mult. Toţi au fost sclavii aceluiaşi sistem în care CNANDR, instituţia responsabilă pentru a livra în mod real autostradă sau drum, este aceeaşi: nereformată, aceiaşi dinozauri, aceiaşi oameni care păstoresc bani foarte mulţi şi care este este în mod real impotentă şi incompetentă", a spus Steriu.

Preşedintele executiv al PMP a făcut apel la prim-ministrul Dacian Cioloş "să ia urgent măsuri" şi a anunţat că partidul său va cere desfiinţarea CNADNR.

"PMP propune desfiinţarea CNADNR şi găsirea altor soluţii viabile pentru ca românii să nu mai stea nici la anul, nici peste doi ani. Vorbim de zero euro absorbiţi. Oamenii aceştia nu au putut genera proiecte europene să construiască autostrăzi. Problema este că nu au generat nici hârtii pentru ca, la anul, viitorul guvern să aibă ce construi", a mai spus Steriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb