PNL Iaşi, împotriva interzicerii circulaţiei maşinilor poluante în oraş

I.I.
Politică / 8 aprilie 2019

PNL Iaşi, împotriva interzicerii circulaţiei maşinilor poluante în oraş

Liberalii ieşeni susţin că proiectul Primăriei de a interzice utilizarea în oraş, începând cu 2023, a maşinilor înregistrate până la categoria Euro5 este "un gest laş şi absurd", acuzând primăria că vrea să paseze către locuitori vina pentru polarea "galopantă" din oraş.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea, îi cere primarului Mihai Chirica să nu pună în practică ideea de a interzice utilizarea în Iaşi a maşinilor vechi şi să caute alte soluţii, fără a-i afecta pe posesorii de autovehicule.

"Pasarea vinei pentru poluarea galopantă din Iaşi dinspre Primărie spre locuitori este un gest laş şi absurd, care denotă lipsa crasă de capacitate administrativă a celor care conduc primăria. Primăria nu poate să pună toată povara pe ieşeni, în timp ce instituţia condusă de PSD şi ALDE să nu facă absolut nimic pentru combaterea poluării. Ideea ca până şi maşinile Euro 5 să fie interzise în câţiva ani la Iaşi este absurdă şi pentru asemenea discuţii trebuie să punem la aceeaşi masă specialişti care să ne ofere puncte de vedere credibile", afirmă, într-un comunicat de presă, deputatul PNL Marius Bodea.

El consideră că municipalitatea ar trebui să pună în aplicare alte măsuri pentru combarea poluării în oraş, respectiv organizarea unui transport public modern şi predictibil, achiziţionarea urgentă de autobuze electrice şi de tramvaie noi, realizarea unor piste corespunzătoare pentru biciclete, construirea de pasarele pietonale, eliminarea traficului greu din oraş şi amenajarea de noi spaţii verzi.

"Nu găsim o vorbă în proiectul primarului despre traficul greu din Iaşi, nicio vorbă despre mormanele de moloz lăsate de samsarii imobiliari prieteni pe spaţiul public, nicio vorbă despre sistemul de management al traficului care ne-a costat 20 milioane de euro şi care mai mult încurcă traficul decât îl ajută, nimic despre cele 12 milioane euro puse la dispoziţie de UE pentru achiziţia de mijloace de transport nepoluante şi pierdute de Primărie din cauza incompetenţei crase, nimic despre străzile de pământ din Iaşi, despre pârloagele înnămolite, surse de mâl şi praf. Nu găsim nicio vorbă despre faptul că acţiunea directă a Primăriei a condus la realitatea de azi. Iaşiul a ajuns cel mai poluat oraş al României deoarece actuala administraţie nu s-a ocupat de problemele edilitare, ci de propagandă şi doar de cosmetizarea zonei centrale", adaugă deputatul Marius Bodea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb