PNL:  Moţiunea de cenzură introdusă în sesiune extraordinară este neconstituţională

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2020

Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor a declarat, ieri, că depunerea de către PSD a unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară încalcă Constituţia.

Cu prilejul unei conferinţe de presă organizată la Palatul Parlamentului, Florin Roman a spus: "În ce priveşte depunerea unei eventuale moţiuni de cenzură anunţată de PSD, poziţia PNL este conformă cu prevederile constituţionale, mai exact cu prevederile articolului 113, care spune că moţiunea de cenzură ca instrument parlamentar de control politic asupra Guvernului poate fi depusă, pentru retragerea încrederii acordate la învestitură, numai o dată pe sesiune parlamentară. Constituţia a avut în vedere faptul că există posibilitatea depunerii moţiunii de cenzură în sesiune ordinară, întrucât, dacă s-ar fi dorit două, trei, zece sesiuni extraordinare, atunci ar fi existat posibilitatea de două, trei, zece moţiuni de cenzură. Din punctul de vedere al PNL, problema este extrem de clar precizată în Constituţie, iar un eventual demers de depunere a unei moţiuni în sesiunea extraordinară, din punctul nostru de vedere, încalcă atât Constituţia, cât şi tot ceea ce înseamnă reguli ale unei democraţii moderne".

El a adăugat că Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat de mai multe ori că nu va introduce o moţiune de cenzură atâta timp cât suntem în stare de urgenţă sau stare de alertă.

"Este evident pentru noi că PSD îşi doreşte în continuare creşterea numărului de îmbolnăviri. Ne menţinem acest punct de vedere potrivit căruia numărul de îmbolnăviri, de decese, de cazuri de ATI şi, practic, această transmitere comunitară se datorează în primul rând semnalelor iresponsabile pe care PSD, de la cel mai înalt nivel, le transmite, inclusiv de la tribuna Parlamentului, populaţiei", a spus Florin Roman.

Liberalii fac apel către social-democraţi să lase jocurile politice după ce actuala pandemie îşi va slăbi răspândirea intracomunitară şi îndeamnă la responsabilitate şi la prudenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb