PNL ŞI USR DESPRE AMNISTIE ŞI GRAŢIERE: Preşedintele are motive să participe la şedinţele de Guvern

E.E.
Politică / 18 decembrie 2018

Stelian Ion (Sursa foto: Twitter)

Stelian Ion (Sursa foto: Twitter)

Ordonanţa privind amnistia şi graţierea constituie un temei pentru preşedinte să participe la şedinţele de Guvern, au afirmat astăzi la Parlament, deputaţii PNL şi USR, Ioan Cupşa şi Stelian Ion.

"Se încadrează bineînţeles la ordine publică (ordonanţa - n.r.). Gândiţi-vă la consecinţele pe care le are o amnistie de felul celei pe care a pomenit-o domnul Dragnea - vorbea de amnistie până la pedepse de 10 ani. Închipuiţi-vă ce înseamnă din punct de vedere al siguranţei şi ordinii publice (...) adoptarea unei ordonanţe privind amnistia care va pune pe stradă de îndată - sunt câteva zeci de mii de condamnaţi, unii dintre ei recidivişti, care ne vor afecta drepturi şi libertăţi fundamentale", a argumentat Cupşa.

Potrivit acestuia, odată publicată în Monitorul Oficial, ordonanţa va produce efecte juridice iar printre consecinţe se numără încurajarea recidivei, care în România se situează la ora actuală la aproximativ 40%.

Şi Stelian Ion a remarcat că vor fi lăsaţi în libertate foarte mulţi infractori, "cum de altfel s-a întâmplat în perioada imediat trecută, în momentul în care intrat în vigoare acea lege privind recursul compensatoriu". "Dar mai este şi cealaltă dimensiune referitoare la pericolul pentru ordinea publică generat de nemulţumirea socială dată de o astfel de lege. Este clar că vor fi revolte masive, legitime din punctul nostru de vedere, faţă de o astfel de măsură. Deci, din ambele puncte de vedere, ordinea publică este vizată şi constituie un temei pentru preşedinte, astfel încât să poată participa la şedinţele de Guvern", a adăugat deputatul USR, conform Agerpres.

El a arătat că nu va mai avea nicio importanţă dacă o astfel de ordonanţă va fi declarată neconstituţională, "pentru că infractorii, inclusiv cei judecaţi sau bănuiţi de fapte corupţie vor scăpa definitiv de toate problemele penale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb