PNL vrea alegeri anticipate

Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2018

Partidul Naţional Liberal (PNL) va merge la Cotroceni cu mandatul de a solicita alegeri anticipate, în măsura în care este posibil constituţional, iar, în cazul în care acest lucru nu este posibil, să nu refuze răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern fără PSD, a declarat, ieri, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Domnia sa a precizat: "Răspunderea exclusivă pentru crizele politice permanente care au fost declanşate în România şi pentru guvernare catastrofală este exclusiv a PSD. Obiectivul nostru este ca PSD să nu mai fie la guvernare. Am hotărât să nu participăm la nicio formulă de guvernare cu PSD, am hotărât să votăm împotriva oricărui guvern care conţine în structura guvernamentală PSD. Am decis ca mandatul delegaţiei să fie solicitarea de alegeri anticipate, în măsura în care este posibil constituţional. PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării prin câştigarea alegerilor anticipate. Am hotărât că, în cazul în care nu se va lua o decizie favorabilă demarării procedurilor anticipatelor, PNL să nu refuze în cazul în care i se solicită răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern evident fără PSD".

El a precizat că desemnarea unui premier "nu este o problemă pentru PNL" şi că structurile partidului reactualizează programul de guvernare.

"Vrem să facem o evaluare finală. După cum bine ştiţi, noi am adoptat în Biroul Executiv documentul «Cartea neagră a guvernării PSD. 2017 - un an pierdut pentru România» şi practic stabilim modul în care vom prezenta această analiză critică a guvernărilor dezastruoase ale PSD, modalitatea în care vom transmite către marele public concluziile noastre în urma analizei", a mai spus Orban.

Liderul PNL a menţionat că în funcţie de ceea ce se va întâmpla la Cotroceni, PNL va lua deciziile care se impun.

"Aş fi neserios să spun că în termen de 24 de ore venim cu programul de guvernare, dar suntem capabili în termen de câteva zile", a adăugat Orban.

Întrebat dacă poate spune şefului statului că PNL este pregătit de guvernare şi se poate baza pe acest partid, Orban a răspuns: "Cu siguranţă".

Delegaţia PNL care va merge miercuri la Cotroceni pentru discuţii privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru va fi formată din preşedintele liberal, Ludovic Orban, şi prim-vicepreşedinţii Raluca Turcan, Ilie Bolojan şi Iulian Dumitrescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb