Politica noastră industrială nu este corelată cu programele de finanţare

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 29 aprilie 2011

Politica noastră industrială nu este corelată cu programele de finanţare din fonduri publice, fonduri private şi din fonduri europene arată un studiu realizat de Institutul European Român. Christiana Leucuţa, consilier superior în cadrul Ministerului Economiei, a declarat, ieri, în conferinţa de prezentare a rezultatelor studiului, că politica industrială a României are un plan de acţiune aflat la a treia versiune şi nu este corelat cu programele de finanţare din fonduri europene pentru că rata de absorbţie a acestor fonduri este mică.

Doamna Leucuţa a subliniat, însă, că ministerul pregăteşte un proiect de hotărâre de Guvern privind susţinerea creării şi dezvoltării clusterelor (concentrări/asocieri de companii) inovative. Clusterele reprezintă, în prezent, un mod de supravieţuire şi dezvoltare pe timp de criză şi trebuie să fie un punct important în politica noastră industrială.

În prezent, ţara noastră are 21 de clustere inovative cu acord de cooperare, iar până la finele anului 2011 alte patru clustere sunt în curs de formare în aviaţie, construcţii navale, energii regenerabile şi automotive. Din cele 21 de clustere inovative, doar 14 sunt active prin implicarea în proiecte europene, a subliniat re-prezentantul Ministerului Economiei.

În prezent, clusterele inovative se finanţează din surse proprii, private şi se formează foarte greu pentru că nu exis-tă o colaborare la niverl local între companii, administraţii locale şi universităţi şi institute de cercetare.

Christiana Leucuţa a mai declarat că există un potenţial enorm pe formarea de clustere nu numai în in-dustrie, ci şi în textile şi agrofood. Pentru ca un astfel de cluster să aibă succes, este nevoie de încredere între companiile care se asociază, o strategie comună şi o cooperare dinamică, dar şi beneficii clare pentru toţi jucătorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb