POLITICIAN BELGIAN: "România se transformă într-o platformă de agresiune contra Rusiei"

Elena Deacu
Politică / 8 aprilie 2015

Actualizare 22:00 MAE: "Poziţia NATO reflectă pe deplin poziţia României"

Poziţia exprimată de NATO în legătură cu comentariile făcute de purtătorul de cuvânt al MAE rus reflectă pe deplin poziţia României, a scris Bogdan Aurescu, ministrul român al afacerilor externe, pe Twitter.

(E.D.)

---

Actualizare 21:01 NATO respinge acuzaţiile Rusiei şi garantează că va apăra România, "un partener de încredere"

Alianţa Nord-Atlantică respinge acuzaţiile Rusiei privind suplimentarea capacităţilor militare, dând asigurări că România este partener de încredere care va fi apărat de NATO, potrivit unui comunicat oficial.

"România este un partener de încredere în cadrul NATO, iar NATO îşi apără toţi aliaţii de orice ameninţare", a reacţionat Carmen Romero, un purtător de cuvânt al NATO.

"Oficiali ruşi continuă să facă afirmaţii provocatoare, care sunt lipsite de fundament, inadecvate şi care nu contribuie la stabilitatea şi predictibilitatea în Europa", a subliniat Romero.

"Prin acţiunile agresive în Ucraina, Moscova a încălcat legislaţia internaţională şi angajamentele asumate prin Tratatul fondator NATO-Rusia. NATO este o alianţă defensivă şi continuă să acţioneze în conformitate totală cu angajamentele asumate prin Tratatul fondator NATO-Rusia", a subliniat Carmen Romero, potrivit unui comunicat oficial.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 17:33 Ministerul rus de Externe: "Prezenţa trupelor NATO în România este agresivă"

Planurile NATO de a desfăşura trupe în ţara noastră, foarte aproape de graniţa cu Rusia, sunt unele "inadecvate" şi "agresive", a declarat astăzi Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de Sputnik News (fosta RIA Novosti).

Oficialul a punctat: "Este o transformare secvenţială a ţării (a României - n.r.) într-un nou cap de pod pentru Statele Unite şi NATO, în apropierea graniţei ruseşti. Noi am comentat în repetate rânduri asupra unor astfel de paşi făcuţi de statele membre NATO, remarcând maniera lor agresivă şi subliniind inadecvarea şi inutilitatea lor (a paşilor - n.r.), din punct de vedere militar şi financiar".

Potrivit lui Lukaşevici, guvernul de la Bucureşti sacrifică securitatea regiunii, dându-şi acordul pentru dispunerea forţelor nord-atlantice.

"Ai putea fi tentat să conchizi că actualele autorităţi române, ca să-şi crească «profilul» în ochii strategilor de peste ocean, intenţionează să sacrifice stabilitatea regiunii de la Marea Neagră din motive tactice", a mai arătat purtătorul de cuvânt.

Aleksandr Lukaşevici a spus că, în mod clar, Rusia nu reprezintă vreo ameninţare la adresa noastră sau a altei ţări. Astfel, nu au niciun sens afirmaţiile privind "caracterul defensiv" al activităţilor NATO, în lumina falselor acuzaţii privind agresiunea Moscovei, a opinat Lukaşevici.

(Valentin Busuioc)

---

Prin participarea la sistemul NATO antirachetă, ţara noastră se transformă într-o "platformă de agresiune" împotriva Rusiei, susţine politicianul belgian Luc Michel, liderul mişcării radicale Partidul Comunitar Naţional European, într-un interviu acordat agenţiei ruse Sputnik.

Politicianul belgian adaugă că Polonia, ţările baltice şi Bulgaria urmează aceeaşi strategie a Alianţei Nord-Atlantice.

Luc Michel este liderul Partidului Comunitar Naţional European (PCNE), o mişcare politică pe care unii teoreticieni politici o consideră de extremă-dreapta, cu sediul la Bruxelles. Partidul Comunitar Naţional European are o ideologie naţionalistă, antiliberală, antiamericană, militând pentru crearea unui stat unitar european din Rusia până la coastele Oceanului Atlantic.

Generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, afirma recent că Rusia a exercitat "presiuni mari" asupra României şi Poloniei din cauza sistemului antirachetă NATO, avertizând că Moscova intenţionează să continue această atitudine cu toate ţările participante la scutul antibalistic.

La sfârşitul lunii martie, ambasadorul rus în Danemarca, Mihail Vanin, declara că Rusia va considera ţinte legitime toate ţările care vor găzdui instalaţii antibalistice ale Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că sistemul antirachetă NATO este pur defensiv şi nu are nimic de-a face cu Rusia.

Statele Unite şi NATO au explicat de mai multe ori că elementele antirachetă instalate în Europa nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, având rolul de a contracara ameninţări provenind din ţări care nu se conformează reglementărilor internaţionale, precum Iranul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. .... nu e bine deloc. 

    Gata. Unde te crezi? Ești interzis. La fel de interzis precum Valentina Lisitsa.

     

    Iată ce se scria despre ea când a fost în România: "I se spune Queen of Rahmaninov sau pianista youtube. Cu lejeritatea cu care pare ca interpreteaza concertul nr 3 pt pian al lui Rahmaninov, considerat cel mai greu din punct de vedere tehnic, a ajuns si in topurile youtube pentru muzica clasica; peste 50 de milioane de vizualizari pentru inregistrarile sale." 

     

    Și acum? A fost eliminată din Orchestra Simfonică din Toronta, unde era angajată, la presiunile unui grup de lobby ucrainian din Canada numit Ukrainian Canadian Congress. Și-a scris mărturia pe pagina ei de facebook. Au început articole în presa dar nu prea multe că deranjează urechile sensibile și nimic în România: 

     

    Canada, The Globe and Mail "Controversial Ukrainian-born pianist dropped from TSO concerts" 

    Idem "Classical music world reacts to TSO dropping pianist Valentina Lisitsa" 

    Canada, The Star, "TSO should not have dropped pianist Valentina Lisitsa: Editorial" 

     

    Germania, Deutsche Wirtschafts Nachrichten, "Kanada erteilt kritischer Pianistin aus der Ukraine Auftritts-Verbot" 

     

    Bulgaria, Blitz "Канадци изго&# 1085;иха пиан&# 1080;стк 72; зара&# 1076;и коме&# 1085;тар 80; срещ&# 1091; влас&# 1090;та в Киев"

    Este de prisos de menționat că ucrainienii jubilează acasă (pe euromaidanpress). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb