Ponta: "Începând de astăzi îmi depun mandatul şi pe al guvernului"

Ioana Dogaru
Politică / 4 noiembrie 2015

Ponta: "Începând de astăzi îmi depun mandatul şi pe al guvernului"

Actualizare 17:40 Iohannis: "Consultările cu partidele parlamentare, în varianta optimală, vor avea loc mâine, cel târziu poimâine"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută azi de la ora 17:00 la Palatul Cotroceni, că aşteaptă ca premierul Victor Ponta să-i înainteze demisia, arătând că mâine sau vineri vor avea loc consultările cu partidele parlamentare.

"Acum avem o situaţie nouă, un guvern demisionar. Aştept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia Guvernului şi imediat voi lua legătura cu partidele parlamentare şi voi convoca consultări cu partidele. Aceste consultări, în varianta optimală, vor avea loc mâine, cel târziu poimâine", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vrea să finalizeze prima rundă de consultări pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluţionarea acestei situaţii.

"Vom avea un Guvern interimar", a arătat Iohannis.

(A.C.)

---------------

Actualizare 15:49 Dragnea: "Nu agreăm propunerea PNL pentru alegeri anticipate"

PSD nu agreează propunerea PNL de a fi organizate alegeri anticipate în urma demisiei premierului Victor Ponta şi va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier, a declarat astăzi, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, conform unor surse din presă.

"Am stabilit astăzi, în coaliţie, că, după ce primul-ministru va transmite la Cotroceni demisia şi propunerea ca domnul Duşa să fie premier interimar, vom aştepta chemarea la Cotroceni pentru consultări cu preşedintele. Vom merge cu o propunere de prim-ministru, care sperăm să fie acceptată şi care să poată întruni susţinere în Parlament. Vom face o propunere care să ţină cont de evoluţia şi dinamica din societate. Nu agreăm propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate, pentru că ar însemna ca, începând de astăzi, câteva luni de zile să fie un guvern instabil, cu un premier interimar, în condiţiile în care trebuie adoptată legea bugetului, în condiţiile în care vine iarna şi un guvern instabil nu poate ţine toate lucrurile sub control", a afirmat Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

"Am stabilit că în momentul în care vom avea invitaţia la Cotroceni ne vom întâlni şi atunci o să îi informez (pe membrii coaliţiei, n.r.) care este propunerea. UNPR poate susţine noul Guvern ca orice partid parlamentar. Nu am avut o discuţie în amănunt despre cum va fi format noul Guvern", a Dragnea.

Acesta a precizat că viitorul premier nu trebuie să fie neapărat de la PSD, iar partidul său doreşte să rămână la guvernare.

Întrebat dacă el va face parte din noul Guvern, Dragnea a spus: "Este exclus".

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:36 Tăriceanu: "Actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că există posibilitatea unei soluţii politice care să guverneze ţara noastră în conformitate cu mandatul primit de la cetăţeni în anul 2012, în urma alegerilor parlamentare, transmit surse din presă.

"Urmare a tragediei care s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, premierul a înţeles că cel mai potrivit gest este asumarea responsabilităţii la cel mai înalt nivel şi a luat decizia să demisioneze, fapt de care am luat act astăzi, împreună cu colegii mei, membri ai Coaliţiei. Premierul ne-a informat în mod direct despre această decizie pe care a luat-o şi desigur creează premisele pentru o resetare a situaţiei la nivelul Guvernului. Actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire. Deci există posibilitatea unei soluţii politice care să guverneze România în conformitate cu mandatul primit de la cetăţeni în anul 2012, să ne ducem mandatul încredinţat de cetăţeni la bună îndeplinire, pe baza rezultatelor pe care le-am avut până în acest moment", a declarat astăzi Tăriceanu, la Parlament.

Preşedintele Senatului a subliniat însă că este rolul preşedintelui Iohannis să constate dacă există o anumită majoritate care să degaje un premier.

"Din această clipă este rolul preşedintelui ca, în conformitate cu atribuţiile constituţionale pe care le are, cu rolul său politic, să declanşeze consultările cu partidele politice parlamentare, să constate dacă există o anumită majoritate care poate să degaje un prim-ministru şi cât mai rapid, aş sugera, să încheiem această situaţie care este o situaţie de criză politică majoră", a adăugat Tăriceanu.

(S.A.)

------------

Actualizare 15:23 Transparency International: "Noul Guvern trebuie să răspundă aşteptărilor celor care au ieşit în stradă"

În contextul depunerii mandatului de către premierul Victor Ponta, Transparency International România solicită clasei politice să ţină cont de faptul că schimbarea trebuie să fie una de substanţă, nu de formă, iar mandatul încredinţat noului Guvern al României trebuie să răspundă aşteptărilor legitime ale românilor care au ieşit în stradă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Programul viitorului guvern trebuie să fie indisolubil legat de legitimitatea momentului în care se preia conducerea, indiferent de varianta de coaliţie de guvernare care se va contura în această după-amiază", arată sursa citată.

Transparency International România consideră că programul viitorului guvern trebuie să fie axat pe: "prevenirea eficientă a corupţiei, atât a celei mici, care sufocă populaţia şi ucide, cât şi a celei de mare anvergură, care secătuieşte resursele publice şi deteriorează calitatea vieţii; corectarea de urgenţă a disfuncţiilor majore care afectează administraţia, prin creşterea transparenţei şi credibilităţii procedurilor şi a proceselor administrative în toate sectoarele de gestiune a prerogativelor publice; transparentizarea tuturor procedurilor administrative şi asigurarea predictibilităţii în deciziile de politică publică; standardizarea criteriilor de administrare a serviciilor publice, prin impunerea unor proceduri şi standarde unitare, clare, transparente şi neechivoce pentru funcţionarea administraţiei publice locale; să adopte măsuri de integrare a vigilenţei publice în modalitatea de derulare a activităţii autorităţilor şi instituţiilor publice; să se abţină de la practica de populare a administraţiei cu persoane numite pe bază de simpatii politice; să extindă şi să întărească mecanismele de protecţie a avertizorilor de integritate, ca un antidot preventiv în cazuri precum accidentul din clubul Colectiv, sau în cazuri de corupţie în utilizarea fondurilor publice", conform comunicatului amintit.

Noul model de guvernare şi administrare trebuie să stabilească criterii clare de responsabilităţi de lucru pentru fiecare dintre funcţionarii angrenaţi, precum şi criterii cuantificabile de performanţă a personalului din autorităţile si instituţiile publice, mai precizează reprezentanţii Transparency International România.

(A.L.)

-------------

Actualizare 15:10 Băsescu: "Dacă se respectă angajamentele publice, viitorul prim-ministru este Cătălin Predoiu"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că, "dacă se respectă angajamentele publice, viitorul prim-ministru este Cătălin Predoiu", adăugând că nu crede că se poate face "o ţintă anticorupţie" din Predoiu, fost ministru al Justiţiei, transmit surse din presă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat astăzi, într-o emisiune televizată, că schimbarea clasei politice se poate face la alegerile legislative din 2016.

"Până atunci însă va trebui pus un guvern, care va trebui să răspundă exigenţelor de corectitudine pe care le cere populaţia, lucru care mie nu mi-a reuşit întotdeauna, poate îi reuşeşte domnului Iohannis, orice nou preşedinte poate veni cu soluţii mai bune şi cred că, dacă se respectă angajamentele publice, viitorul prim-ministru este Cătălin Predoiu", a afirmat Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că nu crede că se poate face "o ţintă anticorupţie" din Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei.

"N-aş putea spune că e perfect, deşi nu văd unde poate fi agăţat în mod serios Cătălin Predoiu din acest punct de vedere", a adăugat Băsescu.

(S.A.)

------------

Actualizare 14:57 Duşa: "Să vedem dacă domnul preşedinte va accepta"

Mircea Duşa, propus de Victor Ponta premier interimar, a afirmat că aşteaptă să vadă dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu această nominalizare, transmit surse din presă.

"Să vedem dacă domnul preşedinte va accepta. Aştept să văd dacă domnul preşedinte va fi de acord cu nominalizarea mea ca premier interimar", a declarat Duşa, fără a face alte declaraţii.

(S.A.)

------------

Actualizare 14:17 Ponta îl propune pe Mircea Duşa interimar

Premierul demisionar Victor Ponta a declarat că va îl propune preşedintelui Klaus Iohannis pe Ministrul Apărării Mircea Duşa, drept premier interimar.

"Important e ca guvernul să funcţioneze în zilele următoare pentru că sunt lucruri importante care nu pot aştepta îndeplinirea procedurilor", a mai spus Ponta.

Ponta a mai precizat că îi va face această propunere preşedintelui în această după-amiază, când îi va înainta şi demisia sa.

(A.L.)

----------

Actualizare 13:55 Nicuşor Dan: "Ponta ar fi trebuit să demisioneze demult"

Uniunea Salvaţi Bucureştiul salută decizia lui Victor Ponta de a demisiona din fruntea Guvernului, apreciind că aceasta este meritul opiniei publice care a pus presiune asupra unei puteri indiferente la nevoile cetăţenilor, conform unui comunicat de presă.

"Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze demult. Gestul său trebuie să atragă mai departe responsabilitatea tuturor partidelor care au girat în toţi aceşti ani, prin încrederea acordată Guvernului, un întreg sistem de corupţie. Trăim un moment, printre puţinele după Revoluţia din 1989, când presiunea societăţii reuşeşte să impună decizia politică", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

(S.A.)

----------

Actualizare 13:25 Gorghiu: "PNL vrea alegeri anticipate"

Partidul Naţional Liberal propune organizarea de alegeri anticipate, în urma demisiei premierului Victor Ponta, a anunţat astăzi copreşedintele PNL Alina Gorghiu, transmit televiziunile de ştiri.

(A.L.)

----------

Actualizare 12:38

Un alt nume care se vehiculează pentru preluare funcţiei de premier este Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură, în perioada 2010-2014, când a realizat prima reformă a Politicii Agricole Comune.

----------

Actualizare 12:21 Oprea: "Nu mai vreau să fac parte din niciun Guvern"

Gabriel Oprea a făcut o declaraţie de presă, în care a precizat că nu îşi doreşte să facă parte din viitoarea coaliţie de guvernare.

Într-un comunicat de presă, UNPR îşi reafirmă determinarea de a susţine, împreună cu coaliţia, orice soluţie politică menită să asigure stabilitatea în România.

--------

Actualizare 12:05 Kelemen Hunor a declarat că Victor Ponta a făcut "un gest de normalitate în ultimul moment"

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că există câteva variante în situaţia actuală, în ceea ce priveşte schimbarea guvernului.

Acesta a declarat: "Aşteptăm o invitaţie din partea preşedintelui Iohannis. Sunt câteva variante: să meargă mai departe actuala coaliţie; o altă variantă este o coaliţie din opoziţie sau un guvern tehnocrat care să pregătească alegerile de anul viitor, sau dizolvarea parlamentului. Exceptând prima variantă, toate celelalte variante pot fi discutate şi dezbătute. Nu credem că actuala coaliţie mai poate continua".

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Victor Ponta a făcut "un gest de normalitate în ultimul moment".

Acesta a precizat că demisia în sine înseamnă "asumarea responsabilităţii politice".

-------

Actualizare 11:54 Iohannis va numi un premier interimar

Preşedintele Klaus Iohannis are, potrivit legilor şi Constituţiei, atribuţia de a desemna un prim-ministru interimar după demisia premierului Victor Ponta, care va asigura funcţionarea Guvernului până în momentul formării noului Guvern.

Potrivit articolului 110 al Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat prim demisia prim-ministrului "îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern", informează Mediafax.

Aceasta prevedere este completată prin Legea 90/2001, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor. Astfel, în cazul unei demisii a premierului, potrivit articolului 9 "preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern".

În aceste condiţii, atribuţiile prim-ministrului interimar vor fi restrânse.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă privind demisia lui Ponta, în această după-amiază, după summit-ul de la Bucureşti.

(A.L.)

-----------

Actualizare 11:50 Traian Băsescu: "Adevăratul motiv din spatele demisiei lui Victor Ponta este faptul că Gabriel Oprea nu a demisionat"

Fostul preşedinte a declarat că îşi asumă toate compromisurile făcute în timpul mandatului său. Traian Băsescu a declarat în direct pentru postul naţional de televiziune că "soluţiile reale vin de la preşedintele Iohannis".

---------

ACTUALZARE 11:38 Predoiu: "Demisia lui Ponta este exclusiv victoria străzii"

Liderul liberal Cătălin Predoiu scrie pe Facebook că demisia premierului Victor Ponta este "exclusiv victoria străzii".

"Este exclusiv victoria străzii. Respect! O lecţie pentru toţi politicienii. S-o înţelegem", a scris Predoiu pe pagina de socializare.

-----------

Actualizare 11:38 Gabriel Oprea, de acord cu decizia lui Victor Ponta

Ministrul demisionar de Interne Gabriel Oprea a declarat că este de acord cu decizia premierului Victor Ponta de a demisiona şi că acesta a fost luată "împreună, la consultările de aseară", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"UNPR a luat act de nemulţumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Preşedintele UNPR este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului.De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta şi domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie".

Conform sursei citate, UNPR îşi reafirmă determinarea de a susţine coaliţia.

(A.L.)

----------

Actualizare 11:37 Nume vehiculate pentru postul de premier: Vasile Dâncu, Călin Georgescu, Cătălin Predoiu, Mugur Isărescu

Un guvern de tehnocraţi este varianta pe care se va merge după demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier, spun surse politice.

La alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru era Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL.

Numele vehiculate acum pentru înlocuirea lui Ponta sunt: sociologul Vasile Dâncu, preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma Călin Georgescu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

----------

Actualizare 11:34 Flutur: "Demisia premierului este un pas spre normalitatea acestei ţări"

Senatorul liberal Gheorghe Flutur a declarat astăzi că demisia premierului Victor Ponta este un pas spre normalitate, transmit surse din presă.

Senatorul liberal Gheorghe Flutur a declarat astăzi că demisia premierului Victor Ponta este un pas spre normalitate, transmit surse din presă.

"Acum am aflat, în plenul Senatului, nu ştiam de acest lucru. Până la urmă, este un pas spre intrarea în normalitate. Destul de târziu acest lucru, dar să vedem mai departe ce se va întâmpla. Este un pas spre normalitatea acestei ţări", a declarat Flutur, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce va face PNL, el a afirmat: "Vom vedea. Nu am avut nicio discuţie. Este o chestiune absolut nouă şi pentru noi. Evaluăm şi vom vedea. Suntem un partid responsabil, un partid mare pe eşicherul politic şi analizăm cu toată responsabilitatea, ţinând cont şi de semnalul societăţii civile, al opiniei publice în general. (...) Atributul cred că este şi al preşedintelui".

(A.L.)

----------

Actualizare 11:29 Băsescu îi mulţumeşte premierului că a demisionat

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că salută decizia premierului Victor Ponta de a demisiona.

"Victor Ponta a făcut ce trebuia să facă. Mulţumesc!" scrie Traian Băsescu pe pagina personală de Facebook, la scurt timp după anunţul premierului.

--------

Premierul Victor Ponta a demisionat, declarând: "Începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul şi pe al guvernului".

Ponta a spus: "În ultimele zile, alături de colegii mei, am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele incendiului de vineri seară. Vreau să le mulţumesc pompierilor şi medicilor, pentru că fără ei astfel de tragedii s-ar repeta. Răspunderea juridică va fi stabilită de justiţie. Sper sa nu fie vorba de răzbunare, ci de responsabilitate politică. Principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea".

Victor Ponta a mai declarat că ar fi o greşeală din partea sa să ignore cererea oamenilor de "mai mult".

Premierul a adăugat: "Am constatat supărarea legitimă a societăţii. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Sunt dator să fac eu acest gest.(...) Suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze în jocuri politice cu efecte agresive, imposibil de anticipat. Sper ca depunerea mandatului meu şi al guvernului să satisfacă aşteptările celor care au protestat".

Victor Ponta a avertizat că cei care speculează în sens politic suferinţa oamenilor, "mai devreme sau mai târziu vor plăti un preţ mai scump".

Victor Ponta a precizat: "Până la instaurarea noului guvern, ne îndeplinim datoriile de zi cu zi".

Acesta a adăugat că va preda un guvern "într-o situaţie mult mai bună decât era când l-a preluat" şi a ţinut să le mulţumească alegătorilor şi celor care l-au susţinut.

------

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că premierul Victor Ponta a decis să îşi depună mandatul.

Liviu Dragnea a mai spus: "Suntem un partid serios. Am făcut un anunţ şi nu ne vom răzgândi. Sunt curios dacă, după ce Victor Ponta va demisiona, primarul sectorului 4 se va gândi şi el să plece. Câţi lideri europeni trebuie să demisioneze pentru ca Piedone să îşi părăsească postul de primar?".

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. bine ca a plecat, dar necazurile raman tot la popor

    E bine, e rau, viitorul ne va spune. Ce vedem este ca s-a nascut o forta care la un pretext poate darama guvernul Romaniei. N-a fost sa fie cu motociclistul lui Oprea, a fost sa fie cu cei din club.

    1. viteza cu care s-a decis ponta, pare ca de abia astepta...

      Cand Dragnea a anuntat demisia lui Ponta nu stiu sigur daca Pona aflase ca si-a dat demisia...

    Pleaca o marioneta, vine o alta marioneta. Papusarii castiga, Romania pierde.

    1. Nu-i chiar asa; cei care urmeaza nu vor putea sa nu tina cont de ce-i va astapta..... daca repeta marsaviile. 

      tu ce faci ca romania sa nu piarda?

      mananc beau tuf

      am mai auzit asta

    Principalul vinovat nu este Ponta.Mai vinovati sunt multimea de parlamentari care fac legi proaste care duc la asemenea dezastre si la aceia care trebuie sa ea masuri sa nu se intample.Demisia lui Ponta bucuria excrocilor si a naivilor.Bine a facut ca a demisionat.Si dupa revolutie a fost o mare bucurie(si eu),dar vedem cum a fost distrusa tara si cum au trebuit sa plece atatia oameni din tara.Sa le fie rusine tuturor excrocilor din toate partidelor.

    1. cu lava lor de ura indreptata impotriva unui om care le marit salariile ,a scazut taxele si a crescut pib ul l au facut erou pe ponta.

      schimbarea domnilor,bucuria nebunilor. 

      Amice,

      esti cam prost, in afara faptului ca esti agramat! 

      asa vorbeste populimea..... 

    Am scapat. Acum ne pregatim pentru urmatorul neavenit. Politica romaneasca e un birt prost cu un meniu nesfirsit iar noi, boborul - musteriul care se obstineaza sa guste din fiecare fel...

    Bravo Victor Viorel; ne-ai facut POHTA ce-am pohtit! 

    1. Mergi in primul club si imbata-te pana dimineata ... asa isi arde tineretul vremea

      Orbete, n-ai vazut tineretul in strada, seara, in locurile fierbinti din capitala? acolo se imbata cu speranta nu cu alcool. 

    Ponta, spre deosebire de Basescu, a avut decenta sa isi dea demisia atunci cand natiunea i-a cerut-o. Nu a fost un premier bun, dar a fost mai bun decat toti ceilalti de pana acum (o spun in conditiile in care nu am votat vreodata PSD-ul in ultimii 20 ani si nici nu intentionez s-o fac pana cand nu dispar toti baronii din partid)

    1. Daca Ponta a fost cel mai bun premier, atunci si Basescu a fost cel mai bun presedinte de pana acum.

      Nu intentionez sa mai consum timp scriind despre cei doi, insa daca vreodata as avea nefericta sansa de a alege unul dintre cei doi, cu siguranta as opta pentru Ponta. Basescu are inteligenta cu mult peste media clasei politice si caracterul cu mult sub media acestei clase. Pacat, pentru el si mai ales pentru tara. Si cu asta am incheiat subiectul.

      Bilanțul celui mai bun premier in 2015 - minus 9 km de autostrada, la care se adauga CFR marfa, Oltchim, Petromidia, zero lei investiții.

      chiar daca nu e nevoie da modificam raportul financiar ca la Hidroelectrica....sau sistemul de raportare contabila ca la ASF....sau Tribunalul Valcea la Vrancea ca la Oltchim...

    "incepind de azi imi depun mandatul"?!? Cit ii ia?:))

    Că nu vorbim cu voi, cei plătiți cu 50 de bani. Dispăreți cu prostiile voastre cu tot.

     

    Acum, la subiect. PSD a făcut o mișcare politică bună. Nu îl bănuiesc pe Ponta de clarviziune politică dar a intrat în joc. Mi se pare că acest moment este cel mai bun în care Ponta putea să își dea demisia. Nu în urma prigoanei liberalilor cu DNA în frunte. 

     

    Acum este momentul în care Ponta poate să plece iar liberalii sunt puși în fața unei capcane. Dacă Iohannis profită de ocazie și numește un premier liberal pentru "guvernul lui", va da PSD-ului multă muniție în lupta electorală. Iohannis s-ar cățăra astfel pe cadavrele incinerate pentru a profita de lupta politică. 

    Singura mutare cu cap pe care o poate face Iohannis este să numească premier independent și nu pe Predoiu sau alt liberal. Ceea ce lasă PSD-PNL în remiză politică. Și mai ales, PSD îi dă o lovitură și lui Oprea care este un aliat incomod și acum urât de populație. 

    1. si a inteles ca si-a pus , din inconstienta ,semnatura pe o hotarare de guverm...HG 19 per 2014 care legaliza practic desfasurarea spectaolului la Colectiv.Modificand LOCURI din HG 1739 per 2006 cu LOCURI PE SCAUNE la-a dat organizatorilor practic un cec fara limita de suma...locuri. Daunele materiale si morale care rezulta din aceasta inadvertenta eclatanta se pot analitic financiar cuantifica prin costurile pe care statul este nevoit sa le returneze victimelor si firmelor de asigurare care vor lua statul in regres. Observand ca la un spectacol de concert unde nu ai o evidenta a capacitatii maxime a salii(practic din cauza lipsei scaunelor rezulta ZERO fiscalizare, neavand practic posibilitatea de a cuantifica numarul de spectatori) este foarte, foarte greu de motivat in fata instantei intentia benefica, dezinteresata si clarificatoare a acestei schimbari.Nu reuseam sa inteleg aceasta brutala diferenta fara ajutorul UNIUNII EUROPENE, pe care atentionand-o asupra inadvertentei in cazul OLTCHIM au raspuns ca PIATA UNICA si PIATA COMUNITARA sunt IN ESENTA IDENTICE. Asadar draga CRISTI C sunt LOCURI si LOCURI PE SCAUNE in esenta identice?

      Insa dupa declaratiile ulterioare privatizarii Oltchim din 2012 aceasta modificare a legislatiei m-a determinat initial sa intitulez articolul The talented Mr. Ponta:-)

      Ce mizerii spui? Tu ai citit legea? În forma ei din 2006 sau cea din 2014? Spune de 200 de locuri cu sau fără scaune. Tu știi pentru câte locuri avea autorizație "bomba" aia? 80. Atât. 80. Indiferent de forma legii, "bomba" se încadra la capitolul h care a rămas neschimbat în forma din 2006:

       

      "h) construcţii civile subterane sau spaţii publice amenajate la subsolul, demisolul, podul ori pe  

      acoperişul tip terasă al clădirilor civile, indiferent de destinaţie, aria construită/desfăşurată sau de  

      numărul de persoane; " 

      "Bomba" aia este un spațiu public amenajat la subsolul fabricii (așa spune presa, eu nu am văzut) și trebuia să aibă aviz de la ISU. 

      Constructii sau amenanari temporare pentru spectacole. Brutal, nu-i asa?

      Locatia e la PARTER , conform contractului.Nu crede tot ce scrie in ziare...

      Îți pierzi timpul aruncând minciuni. 200 de locuri pe scaune sau în picioare sunt mult mai multe decât cele 80 pe scaun pe care le-a declarat firma.

       

      litera g) clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de alimentaţie publică, cu aria  

      desfăşurată mai mare sau egală cu 200 mp; 

      "Bomba" trebuia să ia aviz de la IGSU. Abandonează subiectul ăsta de a-l lega pe Ponta de Colectiv. La fel de bine, eu zic că băsescu este de vină. Fiind un alcoolic fară limită, care a arătat într-o emisiune la Prima TV cum se bea scotch-ul cu gheață și a spus tuturor că nu trebuie să înveți în școală că nu merită, așa decedații s-au dus să moară în club. Varianta asta este mai plauzibilă. Erau cu toții băsiști. 

      Colectiv și-a declarat obiectul de activitate "bar şi vânzare de băuturi alcoolice", nu petreceri, la litera la care te gândeai tu.

      FURT DE IDENTITATE...Nu te juca cu focul, in cel mai bun cat faci pipi in pantaloni. In cel mai rau nu esti decat un COPY..PASTE INTELEPT. PROPAGANDIST IMI PLACE. Spune-mu la ce partid sa-mi prezint CVul

      Lectione due Obiectul de activitate SPECTACOL, cod CAEN 9001 Este aprobat de comisarul Copy pasrte Piedone. Dezastrul s-a produs in cadtul acestei activitati, exista contract intre Colectiv si reprezentantul artistilor. Bonus lectione 2 ...este posibil ca declaratia pe proprie raspundere sa nu includa activitatea de spectacole...

      ... da ... este posibil să nu știi despre ce vorbești ...

      se extimde so asupra acordului de functionare deoarece autorizatia de functionare Este valabila INCLUSIV acord de functionare. Lectione 3 Implementarea prin hotararea de guvern a condus la modalitatea de ELUDARE a legislatiei (vezi ISARESCU Memorandum ianuarie 2012. Bonus pe vremuri in autobuze era o inscriptie Capacitate de Transport..... Locuri pe acaun.... Locuri in picioare. Cand ai Mitzubisi Lanser nu prea frecventezi ITB ul

      Ba modificarea legislativă "locuri pe scaune" a fost făcută pentru a avea sens juridic și pentru a fi în concordanță cu litera anterioară ce se referea în două rânduri la "locuri pe scaune". Nu există doar "locuri" așa cum nu există "loc în picioare".

      era deruta. De puteau confunda LOCURI versus LOCURI DE VECI. Das war Lectione 4. Acum discutam despre impozitul pe spectacol. Trebuie declarat impozitul pe spectacol. Esti interesat de o publicare a declaratiei pe octombrie si pe care Copypaste Piedone a primit-o pana pe 15 septembrie?

      vorbesti anomalii... exact ca in exemplul prospectului secundar al Petrom ... ISIN-ul

      in care a fost numit presedintele Basescu un risc pentru activele si activitatea Petrom? Hai sa nu divagam, vorbim joi despre acest lucru, ca doar au conferinta de presa. Sa-i intreb de ce au gresit? De fapt au preluat din prospectele Petrom... Cum e cu impozitul de spectacole? Stii cum se calcuzeaza? La numarul de bilete vandute. La discoteca este pe suprafata. Daca Piedone nu a cerut declaratia pentru impozit pe spectacol desi era obligatorie pana la fiecare 15 a lunii precedente evenimentului ce facem? Le spunem in continuare anomalii. Sau mai bine le zicem imbecilitati sa poti dormi bine. Cine gandeste ca tine e un intelept. La fel ca domnul Isarescu cand a reusit printr-o miscare inteleapta sa faca sa dispara 1 miliard din RMO in valuta in mai 2009... bineinteles a fost o declaratie pe proprie raspundere.

    FAAATOOOO ! Revino-ti in fire, ALINOOO !

    Stim ca esti cea mai sexy din Romanica, ca Lucian Isar e un baiat destept ;), dar lasa-i pe altii care SE PRICEP ! 

    CUTITUL si FURCULITZELE SUNT LA DRAGNEA , SEBI GHITA A CASTIGAT LICITATIA CU SOFTUL pentru alegeri !

    Deci despre ce vorbim ? PLeaca tanda vine manda ??? 

    Daca este sa fiu corect,mai repede tin cu un om care a lucrat pentru tara si nu cu un om care vrea partidul lui sa guverneze si mai ales sa ascult de parerile lui basescu.

    1. Tot felul de cretini si dobitoci isi dau cu parerea Tara va avea probleme . Cine va raspunde? Poporull sarman.

    [mesaj cenzurat din cauza limbajului licenţios]

    1. Dati-l ca suntem curiosi; oricum pagina din Bursa a devenit "strada". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb