POTRIVIT ANALIZEI TERMENE.RO, ÎN FIRMELE DIN ŢARA NOASTRĂ: Viteza de recuperare a creanţelor a ajuns la 85 de zile

T.E.
Companii / 2 iulie 2019

Adrian Dragomir

Adrian Dragomir

Viteza de recuperare a creanţelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din ţara noastră, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere faţă de nivelul din 2017 (94 de zile), relevă o analiză Termene.ro, realizată cu prilejul lansării redBill, o bază de date publică în care orice companie poate să raporteze facturile neîncasate de la clienţi.

Studiul realizat de Termene.ro indică o scădere semnificativă a duratei de timp în care o companie îşi recuperează creanţele, valoarea monetară a acestora este într-o creştere vizibilă. Dacă în 2008, an premergător crizei economice, creanţele se recuperau în medie în 80 de zile, în plină criză (anul 2010) această durată a crescut la peste 110 zile, după perioada de stagnare 2011 - 2014 cu durate de aproximativ 105 - 106 zile.

În acelaşi timp, valoarea creanţelor totale existente la nivel economic la finalul anului 2017 (ultimul an pentru care există centralizate toate datele financiare) se aproprie de valoarea record de 350 miliarde de lei, dublul anului 2008, anul de boom economic premergător crizei, reiese din analiza menţionată.

"Înainte să încheie un contract de colaborare cu o firmă cu risc ridicat de insolvenţă, antreprenorii şi managerii se pot informa din cât mai multe surse despre comportamentul de plată al acesteia, iar instrumentul redBill îi ajută în acest sens. Totodată, dacă un antreprenor sau manager conştientizează că are un potenţial client ce poate intra oricând în incapacitate de plată generându-i probleme serioase de cash - flow, atunci are în vedere impunerea unor termene de plată mult mai stricte", declară Adrian Dragomir CEO al Termene.ro, potrivit analizei.

Pe fluxul tehnologic, magazinele de comerţ cu amănuntul recuperează banii în medie in 35 de zile, pe când furnizorii acestora - cei care practică comerţul cu ridicata sau companiile din producţia alimentară în 82 de zile, arată analiza.

Termene.ro este o companie înfiinţată în 2014 din dorinţa de a permite companiilor identificarea oportunităţilor de afaceri şi evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă şi foarte uşor de utilizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb