Power Shift Summit beneficiază de susţinerea celor mai mari asociaţii de profil din Europa

R.S.
Companii / 10 octombrie

Power Shift Summit beneficiază de susţinerea celor mai mari asociaţii de profil din Europa

Asociaţiile Române pentru Energie Eoliană şi Fotovoltaică (RWEA & RPIA) organizează în 29 şi 30 octombrie la Bucureşti cel mai important eveniment al industriei energiei din surse regenerabile. Power Shift Summit beneficiază de susţinerea celor mai mari asociaţii de profil din Europa - WindEurope, SolarPower Europe - şi a partenerilor locali de marcă precum AmCham, Concordia, ACUE şi AFEER, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Summit-ul reuneşte lideri de top din Comisia Europeană, Parlamentul European şi Guvernul României, alături de mari jucători din sectorul privat, local şi regional. Participă, de asemenea, ambasadorii Statelor Unite ale Americii şi Marii Britanii la Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai celor mai mari organizaţii europene de business: BusinessEurope şi European Aluminium, potrivit comunicatului.

"România şi-a setat recent ţintele pentru energie regenerabilă până în 2030, ceea ce impune investiţii semnificative în tehnologie şi infrastructură, precum şi o colaborare între guvern şi sectorul privat pentru a se asigura o tranziţie coerentă, care să aducă beneficii pe întreg lanţul: producători, operatori de reţea, furnizori şi consumatori. E nevoie de politici care să atragă investiţii şi să stimuleze competitivitatea. Evenimentul nostru creează tocmai platforma necesară pentru a facilita dialogul şi colaborarea între sectoarele economice esenţiale", declară Liviu Gavrilă, Vice Preşedinte RWEA.

Cele două zile de Summit găzduiesc paneluri, workshop-uri şi expoziţii. Discuţiile se vor concentra pe teme legate de dezvoltarea reţelelor, accelerarea proiectelor de energie regenerabilă şi competitivitatea la nivel european, noi iniţiative legate de centrele de date şi utilizarea inteligenţei artificiale, toate integrate în contextul tranziţiei către energia verde.

Alfredo Parres, director în cadrul grupului Hitachi Energy, unul dintre vorbitorii de top prezenţi la Summit, subliniază că "electricitatea va fi coloana vertebrală a viitorului sistem energetic" şi spune că "e nevoie de o planificare holistică şi de o accelerare a investiţiilor în paralel cu dezvoltarea de noi parteneriate pentru a livra la viteza şi la scara necesare". La rândul său, Giles Dickson, CEO WindEurope, pune accent pe reţele susţinând că "accesul la reţea este acum blocajul numărul unu pentru construirea de capacităţi din surse verzi. Acest lucru înseamnă mai puţină securitate energetică şi preţuri mai mari. Este nevoie de acţiuni imediate pentru a profita de potenţialul surselor regenerabile în România şi în Europa de Sud-Est".

Prezenţi la Summit, cei doi actori importanţi pe piaţa energiei la nivel european vor completa mesajele cheie în cadrul panelurilor în care vor fi prezenţi. Dezbaterile vor fi continuate prin workshop-uri susţinute de experţi pe teme precum:

Preţuri şi Trenduri în piaţa de energie, susţinut de AFEER

Rolul Consumatorului în tranziţia energetică, susţinut de ACUE

Soluţii de Stocare dezvoltate şi implementate local, susţinut de Monsson Energy Trading.

Lanţ Valoric şi oportunităţi de dezvoltare a proiectelor Eoliene în Marea Neagră

Soluţii de Reciclare în industria fotovoltaică, susţinut de RPIA şi SolarPower Europe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb