PPE vrea o finanţare mai mare pentru Programul "Erasmus pentru tineri întreprinzători"

A.C.
Internaţional / 30 martie 2017

Iuliu Winkler (Sursa foto: Wikipedia)

Iuliu Winkler (Sursa foto: Wikipedia)

Partidul Popular European (PPE) vrea să determine Comisia Europeană să extindă Programul "Erasmus pentru tineri întreprinzători" şi să-i acorde o finanţare mai substanţială astfel încât un număr cât mai mare de tineri să fie beneficiarii acestuia, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR) cu prilejul adoptării, miercuri după-amiază, a rezoluţiei "Antreprenoriatul inovativ" în cadrul Congresului PPE care are loc în Malta, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Deputatul european al UDMR a spus: "Erasmus pentru tineri întreprinzători" este un program creat şi promovat de către europarlamentarii PPE pentru care intersele tinerilor şi viitorul acestora sunt foarte importante. Dorim să determinăm Comisia Europeană să extindă acest program şi să acorde o finanţare mai substanţială pentru ca un număr mai mare de tineri să fie beneficiarii acestuia. Experienţa dobândită, lucrând alături de un întreprinzător mentor, este adusă acasă, contribuind la relansarea economiei locale şi la crearea de noi locuri de muncă".

În comunicat se mai arată: "Iuliu Winkler se numără printre iniţiatorii rezoluţiei alături de europarlamentarul austriac Paul Rubig, în colaborare cu SME Europe, asociaţia de lobby pentru IMM-uri a PPE. Rezoluţia "Antreprenoriatul inovativ" pune accent pe educaţia şi formarea tinerilor în spirit antreprenorial. Potrivit deputatului european al UDMR, şcolile şi universităţile europene trebuie să se adapteze noilor realităţi din economie şi să marşeze pe dezvoltarea gândirii antreprenoriale şi inovative astfel încât tinerii să deprindă abilităţile necesare pentru a-şi conduce propriile afaceri. În opinia iniţiatorilor rezoluţiei, o etapă următoare în formarea tinerilor antreprenori o reprezintă partea practică a dezvoltării unei afaceri, iar în acest sens, stagiile în cadrul companiilor europene sau în cele globale sunt o soluţie".

Winkler a spus: "Erasmus pentru tineri antreprenori, iniţiat în 2009, având ca obiectiv sprijinirea antreprenorilor să-şi îmbogăţească experienţa prin învăţare şi crearea de reţele, şi prin petrecerea de perioade de timp în întreprinderi conduse de întreprinzători cu experienţă, s-a dovedit a fi un succes".

Deputatul european al UDMR în intervenţia pe care a avut-o în cadrul lucrărilor Congresului PPE a spus: "Solicităm Comisiei Europene majorarea finanţării "Programului Erasmus pentru tinerii antreprenori" în aşa fel încât să transforme ţinta actuală de 10.000 de participanţi până în 2020 într-un obiectiv cu adevărat ambiţios de 30.000 de participanţi până în anul 2025".

În rezoluţia "Antreprenoriatul inovativ" se mai arată că UE are nevoie de desăvârşirea Pieţei Unice Digitale, prin demolarea barierelor birocratice şi de reglementare astfel încât 27 de pieţe naţionale să devină una singură. Atingerea acestui obiectiv va putea aduce o contribuţie anuală de circa 415 miliarde de euro la produsul intern al UE, creând în acelaşi timp noi locuri de muncă.

Deputatul european al UDMR a afirmat că populiştii şi demagogii răstălmăcesc sau pur şi simplu nu înţeleg evoluţiile globale din ultimii ani. "Ne aflăm într-un proces de profundă transformare. Unii îl numesc cea de -a 4-a revoluţie industrială. Este revoluţia automatizării şi robotizării, a inteligenţei artificiale şi a economiei bazate pe cunoaştere. Răspunsul nostru la această provocare trebuie să fie armonizarea programelor educaţionale cu cererea pieţei muncii, stimularea spiritului antreprenorial şi inovativ. Protecţionismul, ridicarea de bariere şi de ziduri este un răspuns anacronic şi ineficient aşa cum a dovedit pe deplin întreaga istorie a secolului 20", a conchis Iuliu Winkler.

În altă ordine de idei, deputatul european consideră esenţială pregătirea tinerilor europeni în spirit antreprenorial cu atât mai mult cu cât "cea de-a 4-a revoluţie industrială, revoluţia robotizării, a automatizării şi a inteligenţei artificiale a devenit o realitate". Iuliu Winkler a susţinut acest punct de vedere şi în cadrul dezbaterii organizate de SME Europe cu tema "IMM-urile, Piaţa Unică Digitală şi viitorul pieţei muncii: locurile de muncă şi creşterea incluzivă în Secolul Digital" organizată, miercuri, în marja Congresului PPE.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb