PREMIERUL DESEMNAT, LUDOVIC ORBAN: Peste 238 de parlamentari vor susţine viitorul Guvern

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 octombrie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

În urma negocierilor cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale şi cu cei ai PMP, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, ieri, că este sigur că viitorul guvern va trece de votul plenului Parlamentului.

Orban a spus: "Eu sunt foarte optimist, sunt convins că ne-am testat colaborarea cu partenerii la moţiunea de cenzură - vă amintesc minciunile PSD, pot să vă spun că numărul parlamentarilor care susţin guvernul a crescut semnificativ peste 238, câţi au votat moţiunea, există peste 15 parlamentari (independenţi, foşti ALDE, minorităţi) dispuşi să voteze guvernul, deşi nu au votat la moţiune".

Premierul desemnat a precizat că a discutat şi despre intrarea PMP la guvernare, prin cooptarea unor specialişti din respectiva formaţiune politic, dar acest lucru va fi stabilit la a doua rundă de negocieri, săptămâna viitoare.

Orban a spus că structura guvernului şi propunerile de miniştri vor fi prezentate public, săptămâna viitoare, la finalul negocierilor. Tot atunci va fi prezentat şi programul de guvernare.

În privinţa declaraţiilor liderilor PSD care au spus că parlamentarii social-democraţi nu vor susţine viitorul guvern şi că Executivul propus de Ludovic Orban nu va trece de votul Parlamentului, premierul desemnat a declarat: "Încercarea PSD va fi zădărnicită. Orice zi în care e ţinut la Palatul Victoria acest premier şi stau la butoane miniştri habarnici e o zi pierdută pentru România. Uitaţi ce nenorociri face Cuc în ultimele zile de mandat, demiteri pe bandă rulantă pentru că oamenii refuză să facă ilegalităţi. La CFR SA, directorul a fost demis pentru că refuză să semneze contracte ilegale. La Tarom, directorul a fost demis pentru că a refuzat ilegalităţi; amintiţi-vă de tentativa PSD de a ţine aviaonele la sol la moţiune".

Ludovic Orban s-a referit şi la prima fisură din coaliţia care a votat moţiunea de cenzură, fisură care a avut loc, ieri, în Senat, când parlamentarii UDMR, profitând de absenţa unor senatori PNL, au votat împreună cu cei ai PSD pentru respingerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Liderul liberalilor a spus: "De ce au lipsit mulţi senatori PNL la vot? Camera Deputaţilor e decizională. La Cameră e deja un proiect de lege al PNL, aflat în fază finală, mai este şi un proiect al PMP. În Cameră trebuie făcută mobilizarea şi asigurată prezenţa. Nu ne vom schimba poziţia ca partid în privinţa alegerii primarilor în două tururi".

Ludovic Orban a mai spus: "Nu mi-aş fi imaginat că Vasilica Viorica Dăncilă, care a pozat într-o persoană neconflictuală, să dea dovadă de atâta neruşinare. După ce şi-a bătut joc de România cu candidatura Rovanei Plumb, care nu avea nici o şansă, a continuat să îl propună pe Dan Nica. Să acuzi Opoziţia pentru deserviciul major făcut de tine ca premier, trimiţând candidaţi fără competenţe şi cu grave probleme de integritate arată o neruşinare fără margini. Cu siguranţă avem pregătit un nume pentru funcţia de comisar european".

Ţara noastră are timp să numească o altă persoană pentru funcţia de comisar european, deoarece, în urma respingerii propunerilor Franţei şi Ungariei, votul din Parlamentul European pentru componenţa viitoarei Comisii de la Bruxelles va avea loc cel mai târziu în 28 noiembrie. Conform oficialilor de la Bruxelles, viitoarea Comisie Europeană îşi va intra în atribuţii la 1 decembrie şi nu la 1 noiembrie, aşa cum era prevăzut iniţial.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Guvernul va cere validare de la Parlament să se organizeze conform codului administrativ nou(contestat la CC) sau conform legii vechi abrogate de cod (, care probabil se va reactiva în cazul admiterii contestației)? Parlamentul de ce nu se pronunță asupra OUG a codului administrativ? Plus că opinia (publică e mult spus, dar a cetățeanului) e că după 26 mai trebuia să înceteze OUG în domeniile "delicate" nu doar cele expres scrise la întrebările de la referendum.

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb