Premierul Grindeanu trimite la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi Sevil Shhaideh

Andrei Stan
Politică / 16 iunie 2017

Victor Ponta

Victor Ponta

Augustin Jianu, propus la ministerul Dezvoltării

Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului

---------

Actualizare 21:46 Premierul a eliberat din funcţii patru secretari de stat din SGG, Ministerul Muncii şi Ministerul Dezvoltării

Premierul Sorin Grindeanu a semnat astăzi eliberarea din funcţii a patru secretari de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), Ministerului Muncii şi Ministerului Dezvoltării Regionale, a anunţat Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Într-o conferinţă de presă, Alina Petrescu a precizat că premierul a semnat deciziile de eliberare din funcţiile de secretari de stat din cadrul SGG a lui Adrian Mlădinoiu şi Tudor Vesa.

Totodată, Sorin Grindeanu i-a eliberat pe Adrian Marius Dobre din funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii şi pe Adrian Ionuţ Gâdea din funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

(S.A.)

-----------

Actualizare 20:42 Victor Ponta: "Nu poţi să închizi Guvernul la dorinţa domnului Dragnea"

Ponta: "Sorin Grindeanu a trecut un test aproape mafiot"

Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului, a afirmat în această seară că premierul Sorin Grindeanu a trecut în ultimele zile "un test aproape mafiot" constând în "ameninţări personale sau tentative de mituire cu funcţii bănoase".

Urmăriţi, mai jos, principalele declaraţii din această seară ale lui Victor Ponta.

- Victor Ponta: "Premierul mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale în această perioadă cu totul şi cu totul anormală. Am spus imediat «da», deşi nu mă aflam în ţară. Vin să-l ajut deoarece eu cred că merită sprijin".

- Victor Ponta: "Funcţia de secretar general al Guvernului nu era exact ce aveam în planul de carieră, dar nu cred că e cazul de orgolii aici. E cazul să asigurăm funcţionarea Guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor. Guvernul nu e al unui partid, al unor alegători ai unui partid, ci e guvernul României. Voi ocupa în mod temporar această funcţie."

- Victor Ponta: "În ultimele zile am văzut un premier puternic, hotărât, cu viziune pentru viitorul României şi pentru viitorul PSD, dacă PSD mai vrea să aibă un viitor".

- Victor Ponta: "Vreau să ţinem pe linia de plutire activitatea guvernamentală torpilată de o decizie politică greşită a domnului Dragnea, colegul nostru. Perioada de interimat depinde de evoluţiile politice. Dacă moţiunea de cenzură nu întruneşte voturile, e vorba deja de o activitate pe termen mai lung, în care premierul va încerca o majoritate şi un guvern funcţional, lucru pe care l-a realizat domnul Tăriceanu în 2007. Dacă moţiunea pe care cred că foarte mulţi parlamentari PSD nu o vor vota trece, atunci până la numirea unui nou premier domnul Grindeanu asigură funcţionarea guvernului".

- Victor Ponta: "Nu poţi să închizi guvernul la dorinţa domnului Dragnea.(...) Există măsuri guvernamentale care nu pot aştepta - până la 1 iulie trebuie acreditate agenţii de management, trebuie închis semestrul I la buget şi pregătită rectificarea".

- Victor Ponta: "Sunt absolut convins că cel puţin din partea premierului există dorinţă de dialog chiar şi în ceasul al 13-lea pentru ca Guvernul să aibă o majoritate normală, mă refer la PSD-ALDE desigur. Am acceptat funcţia şi mă consider onorat să lucrez cu domnuş Grindeanu. Sunt cu atât mai mulţumit cu cât în ultimele trei zile a trecut un test aproape mafiot: ameninţări personale, aşa-zise dezvăluiri personale sau tentative de mituire cu funcţii bănoase. Faptul că a trecut acest test a fost motivul determinant pentru care am acceptat această funcţie".

- Victor Ponta: "Din această seară ne-am apucat de treabă şi la Guvernul României nu se stinge lumina".

- Victor Ponta: "Sub conducerea domnului Dragnea venit din PD, PSD înţeleg că îşi exclude în două zile consecutive cei doi premieri, pe domnul Năstase nu l-a mai reprimit. Nu aş vrea să semănăm cu partidul socialist din Franţa care acum a ajuns la 10%. Domnul Grindeanu e membru PSD şi nu poate să îi ia acest lucru, nici măcar domnul Dragnea venit de la PD. Domnul Grindeanu şi cu mine suntem membri PSD indiferent de ce vrea domnul Dragnea".

- La întrebarea "Câte demisii au fost la SGG?", Victor Ponta a răspuns: "Acest lucru îl va comunica premierul. Eu am verificat demisiile doamnei Shhaideh şi Carmen Dan, care au şi fost trimise la domnul preşedinte. Aşteptăm de la ceilalţi miniştri să vină la serviciu, nu încalcă nicio decizie a partidului. Guvernul nu se poate închide, trebuie să funcţioneze. Dincolo de cele două doamne ministru care nu vor mai fi în funcţie, premierul vrea să lucreze cu ceilalţi de luni şi eu voi lucra alături de ei până când alt premier votat de parlament va veni la Palatul Victoria".

- Victor Ponta: "Evident că şi premierul şi eu şi mai sunt şi alţi colegi vom discuta cu parlamentarii PSD să le spunem un singur lucru: nu intraţi în istorie în acest fel. Sunt convins că până în ultimul moment pot exista soluţii raţionale în interesul public".

- La întrebarea dacă se negociază cu membrii ALDE din Guvern, Victor Ponta a răspuns: "Când premierul va lua o decizie, eu voi contrasemna. Domnul Meleşcanu are lucruri importante de făcute, ministrul Energiei, ministrul Mediului în următoarele 15 zile îşi fac datoria legală".

- Victor Ponta: "Nu am mai vorbit cu domnul Dragnea din februarie. Restul lucrurilor sunt chestiuni private".

(S.A.)

-------------

Actualizare 20:12

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerea de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, Sorin Grindeanu preia şi funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Executivul a transmis, în comunicat: "Prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis, astăzi, demiterea domnului Mihai Busuioc din funcţia de Secretar General al Guvernului şi numirea domnului Victor Ponta în aceasta funcţie.

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial, după ce au fost contrasemnate de domnul secretar de stat Alexandru Mihai Ghigiu, în urma refuzului repetat şi nemotivat al domnului Mihai Busuioc şi al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului României.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi a domnului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne".

(S.A.)

-------------

Actualizare 19:25 Surse: Grindeanu a fost azi la Monitorul Oficial ca să rezolve blocajul cauzat de refuzul lui Mihai Busuioc de a demisiona

Sorin Grindeanu a fost astăzi la sediul Monitorului Oficial unde a discutat timp de două ore cu conducerea Regiei autonome din subordinea Executivului pentru a rezolva blocajul provocat de refuzul secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, de a trimite la Monitor decizia premierului de înlocuire a sa cu Victor Ponta, potrivit unor surse din PSD citate de HotNews.ro.

În urma discuţiilor cu premierul, conducerea Monitorului Oficial a dat undă verde publicării deciziilor privind înlocuirea lui Busuioc cu Ponta, au precizat sursele.

Potrivit acestora, urmează trimiterea către Palatul Cotroceni a demisiilor celor mai loiali miniştri ai lui Dragnea: Sevil Shhaideh, Carmen Dan şi Lia Olguţa Vasilescu.

(S.A.)

-------------

Deputatul Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, după ce Mihai Busuioc a fost demis, potrivit unei decizii publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atribuţiilor Secretarului General al Guvernului către secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv că Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului şi nu s-a prezentat vineri la Guvern, informează News.ro.

Decizia de înlocuire a fost luată "având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligaţia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevăzută de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei înregistrate la SGG (Secretariatul General al Guvernului, n.r.) cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum şi absenţa acestuia din cadrul instituţie", potrivit hotărârii din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din funcţia de şef al SGG, fiind, prin acelaşi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnând, potrivit agenţiei citate.

"Începând cu data prevăzută la art. 1 (vineri, n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arată în ordin.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat ieri şi astăzi să contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din funcţie, iar fără semnătura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul că Regia Autonomă "Monitorul Oficial" se află în subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit acestor surse, şeful SGG, Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza să semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu, inclusiv revocarea sa din funcţia de secretar general.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Coldeași Maior rămân în afara guvernului Grindeanu 2?

    Si acum cele doua Madame sunt suparate tare la Antena 3 si il fac frustrat pe Grindeanu. Ala e frustrat ca ele i-au dat demisiile in fata sa le semneze si el le-a semnat....multa tampenie cu oamenii astia ..dar cel mai mult ma scarbesc cei de la A3..in special Oana stancu, zamfir sau cum o mai chema....s-au asciuiat asa de Dragnea si arunca numai mizerii in Grindeanu fara sa comenteze ca VINOVATUL numarul 1 e DRAGNEA. Totul e numai din vina lui. Ce e asa greu de vazut?"?!!. Simplu. Asta nu inseamna ca Vio si Grindeanu sunt buni. Nu e nicio diferenta intre ei si Dragnea (poate tineretea si mustata). Tara asta e pierduta demult oricum. ...din mizeria PSD cel mai sifonat este Boureanu ca nu prea mai vorbeste nimeni de el...si cea mai castigata e Codruta ca nici de ea nu vorbeste nimeni. Pa!

    1. SI acum la indigo aceeasi miscare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb