Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că măsurile de reducere a cheltuielilor vor fi prezentate în transparenţă săptămâna viitoare, informează Agerpres.
Potrivit lui Ciolacu, România nu va intra nici în criză economică, nici în recesiune, ci va avea, până la sfârşitul anului, o creştere economică, marea provocare fiind îndeplinirea obiectivului asumat în PNRR în ceea ce priveşte deficitul bugetar, precizează sursa citată.
Marcel Ciolacu a explicat: "Luni o să mai fie o întâlnire cu ministrul Finanţelor şi mai mult ca sigur că săptămâna viitoare până joi o să venim cu el în transparenţă şi, dacă putem, chiar în şedinţa de Guvern. (...) Vedeţi, lucrurile sunt în două componente. Vom veni, în primul rând, cu Ordonanţa de Urgenţă în ceea ce priveşte sistemul bugetar şi economiile din sistemul bugetar şi unde să punem stop risipei banilor şi cea de a doua Ordonanţă este mult discutata cu venituri mai mari din PIB din colectare", afirmă sursa citată.
Marcel Ciolacu a adăugat: "Aşteptăm şi de la ANAF o prezentare ce s-a întâmplat în această perioadă. Este evident că e o scădere a veniturilor din cauza scăderii consumului şi a producţiei industriale. Nu vom intra nici în criză economică, nu vom intra nici în recesiune. România va avea până la sfârşitul anului o creştere economică. Mare a provocare este de a continua dialogul cu Comisia, pentru că avem un lucru asumat în PNRR în ceea ce priveşte deficitul bugetar. După prima discuţie avută cu doamna director general Celine Gauer, am ajuns la un compromis pe care o să-l continuăm mai mult ca sigur spre sfârşitul lunii august la Bruxelles", conform sursei citate.
Legat de intrarea în vigoare a acestor măsuri, Ciolacu a explicat că acest lucru este în funcţie de fiecare măsură. "Sunt mai multe propuneri în funcţie de măsură: unele de la 1 septembrie, altele de la 1 octombrie, vor fi unele de la 1 ianuarie. Cert este că nu vor aduce dezechilibre macroeconomice sau crize sociale, vor fi nişte măsuri care, repet, vor aduce un climat concurenţial corect", a mai spus premierul, transmite sursa citată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2023, 08:12)
Exact asa spunea si Basescu prin 2008. Nu inseamna ca acum va fi 2008 din nou, ci doar ca pe astia nu trebuie sa0i crezi neaparat.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2023, 09:43)
Confiscarea de facto a proprietății private ,prin taxarea aberantă a imobilelor considerate (evaluate) scumpe o sa aducă numai echilibru economic ,după spusele acestui imbecil util.
După comunismul încheiat in 1989 ,am trecut la o forma de socialism care a început să se abereze odată cu experimentul covid. Dacă toti cerem ceva de la stat ,el ne va lua până la urmă și libertatea.
Azi e 1% ptr proprietăți scumpe (sau multe) ,adică chiaburi.
Mâine o sa fie pentru case ceva mai ieftine , bani de la banca ,acțiuni și asa mai departe.
Cel mai mare pericol pentru cei care mai au cate ceva sunt bugetarii cu al lor sistem ,careo rsa fie dispuși la orice cand se vor trezi in pericol.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2023, 10:48)
normal ar trebui o taxare progresiva, dar corecta, nu evaluari aberante din burta , si apoi niste avantaje in plus pt cei ce platesc taxele cele mari, ex loc de parcare de la primarie, strada spalata mai des sau etc.
asa e si in vest, oamanii bogati sunt happy sa plateasca taxe mari, ca stiu ca au paza mai buna , curatenie mai buna, drumuri trotuare totul nou, scoala buna, in plus nu se muta vreun calic scandalagiu langa ei, fiind taxele mari, nu rezisti. in suedia , bogatii platesc taxe f mari dar la fel au avantaje de la stat, de exempl;u, la spital nu stau la coada.
adica taxele mari ar trebui sa vina si cu avantaje, altfel nu va plati nimeni,
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2023, 12:14)
Bolșevicii ii penalizează pe oamenii muncitori și ii avantajează pe cei leneși. Demisia Ciolacu!