Premierul şi sindicatele nu mai vor scandal la Tarom

ALEXANDRA OANCĂ
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 iulie 2013

Premierul şi sindicatele nu mai vor scandal la Tarom

Premierul Victor Ponta şi sindicatele Tarom doresc încetarea conflictului din cadrul companiei aeriene, dintre consiliul de administraţie şi directorul general al companiei, Christian Heinzmann.

Conflictul deschis a pornit de la scurtarea mandatului domnului Heinzmann de la patru ani la unul singur. După ce a semnat decizia CA Tarom, actualul director general a declarat că a fost forţat de membrii acestuia să semneze actul adiţional ce îi încheie mandatul în noimebrie anul acesta. La rândul lor, administratorii companiei aeriene au acuzat conducerea executivă de nerespectarea liniilor directoare stabilite CA.

"Nu vreau să mai fie scandal la Tarom, vreau să îşi facă treaba bine în continuare", a spus premierul Victor Ponta, în deschiderea şedinţei de guvern de ieri.

Sindicaliştii se ţin deoparte

Sindicatele Tarom refuză să fie atrase în războiul creat între Consiliul de Administraţie al companiei şi Ministerul Transporturilor, pe de o parte, şi conducerea executivă, de cealaltă parte.

Preşedintele Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, Aurel Curdov, consideră că singurii perdanţi ai situaţiei create sunt salariaţii Tarom.

Domnia sa spune că administratorii companiei au obturat canalele adiacente de comunicare şi informare cu sindicatele şi presa.

Cu toate acestea, reprezentanţii sindicatelor au fost invitaţi de către administratorii Tarom să ia parte la conferinţa organizată miercuri, potrivit lui Aurel Curdov. Sindicaliştii au refuzat însă să fie implicaţi în dispută, ne-a mai spus domnia sa.

Liderul sindicatului a reamintit că CA-ul şi Ministerul Tranporturilor au fost cei care au ales un director executiv străin, deşi membrii sindicatelor susţineau numirea unui director general român. Astfel, Aurel Curdov susţine că CA-ul ar trebui să fie solidar cu executivul. În opinia sa, administratorii trebuie să răspundă pentru deciziile votate şi impuse executivului Tarom.

Anul trecut, când Christian Heinzmann a venit la conducerea Tarom, liderii sindicali sprijineau ideea unei conduceri executive româneşti, omul de afaceri Nicolae Demetriade fiind unul dintre favoriţii acestora.

Nicolae Demetriade, membru CA, a fost numit pe 22 iunie în funcţia de director executiv al Tarom. Dan Pascariu, preşedintele CA Tarom, a motivat numirea domnului Demetriade în funcţia de director executiv ca necesară pentru a impulsiona realizarea măsurilor din planul de management al companiei.

Liderul Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, Aurel Curdov ne-a spus că domnul Demetriade a avut o singură întâlnire cu sindicatele în calitate de director executiv, în cadrul căreia nu s-au discutat lucruri concrete despre relaţia companiei cu sindicatele. Acesta a adaugat că ultima discuţie pe care sindicaliştii au avut-o cu toţi reprezentanţii Tarom a avut loc în februarie 2013. Atunci s-a stabilit că, la sfârşitul fiecărei luni, sindicatele vor avea o întâlnire cu Consiliul de Administraţie, lucru care nu s-a întâmplat, potrivit domnului Curdov.

Bugetul Tarom prevede pierderi de 42 de milioane de euro în 2013

Guvernul a aprobat, ieri, bugetul Tarom pe 2013, cu pierderi de aproximativ 42 de milioane de euro.

Veniturile totale estimate a se realiza în 2013 se ridică la 1.283.167,71 mii lei, iar cheltuielile totale la 1.469.214,80 mii lei.

Tarom a înregistrat, în primele cinci luni ale anului curent, o îmbunătăţire a rezultatelor financiare, datorită reducerii pierderilor, de până la 64 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când pierderile au fost de 116 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb