PRESA AUSTRIACĂ: Coaliţia guvernamentală de la Viena, în criză din cauza veto-ului faţă de aderarea României la Schengen

V.G.
Politică / 10 decembrie 2022

Coaliţia guvernamentală de la Viena, în criză din cauza veto-ului faţă de aderarea României la Schengen

Veto-ul împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a pus coaliţia de guvernare de la Viena într-o situaţie dificilă. Verzii sunt foarte supăraţi pe ÖVP. Aceştia cer o regândire a acestei probleme, scrie astăzi cotidianul austriac "Kronen Zeitung", potrivit News.ro.

Verzii sunt parteneri minoritari ai conservatorilor din OeVP, în guvernul de coaliţie aflat la putere la Viena.

"Deşi vicecancelarul Werner Kogler (reprezentant al Verzilor - n.r.) şi liderul Verzilor, Sigi Maurer, au rămas tăcuţi ieri, au trimis-o în schimb pe ministrul Justiţiei, Alma Zadic, să îşi exprime nemulţumirea. Aceasta a subliniat la Bruxelles că partidul său nu a susţinut veto-ul", scrie "Kronen Zeitung".

Potrivit publicaţiei, chiar înainte de întâlnirea decisivă de joi din Consiliul JAI, vicecancelarul Kogler a încercat să-l convingă pe ministrul de Interne, Gerhard Karner, care e din OeVP, să găsească soluţii de compromis. "Cu toate acestea, fără succes. Karner şi-a pus casca de oţel şi a mers înainte cu veto-ul", scrie "Kronen Zeitung".

Prin diverse "contorsionări argumentative", Verzii au încercat să scape de asumarea responsabilităţii pentru acest vot. Pe Twitter, Michel Reimon, una din vocile Verzilor, a explicat că fiecare ministru a fost liber în decizia sa atunci când a votat la Bruxelles. Prin urmare, Verzii nu au avut nicio influenţă asupra lui Karner. De asemenea, Reimon şi-a exprimat speranţa că această decizie ar putea fi reparată în cadrul unei alte coaliţii. Cu toate acestea, el a subliniat ulterior că nu este un motiv pentru ruperea coaliţiei şi convocarea de noi alegeri.

De asemenea, ÖVP a primit "palma de rigoare" şi din partea preşedintelui federal Alexander Van der Bellen (care provine tot din rândul Verzilor - n.r.). Şeful statului a spus că regretă "extraordinar de mult" acest comportament al Austriei în Consiliul JAI. El a recunoscut că Austria se află într-o situaţie dificilă din cauza afluxului de imigranţi.

"Dar legătura dintre această problemă şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen, trebuie să mărturisesc, din păcate, că nu o văd", a spus Van der Bellen, citat de "Kronen Zeitung".

În Ministerul de Interne, dar şi în Cancelaria Federală, oamenii încearcă să tempereze spiritele.

"Din păcate, a trebuit să se recurgă la astfel de metode pentru a fi auziţi la Bruxelles", este scuza invocată la Cancelarie. În plus, conservatorii nu înţeleg de ce se face atât caz, deoarece şi Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, mai scrie "Kronen Zeitung".

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. veti fi zdrobiti golanilor, lent si sigur.

    nu doar in Romania, ci acolo la voi acasa.  

    intotdeauna m-am tinut de cuvant.  

    cuvintele mele mai devreme sau mai tarziu isi ating tinta, am cuvinte de aur , sageti ce isi ating intotdeauna tinta.  

    Austria sucomba din interior. Definitiv. Si imediat!  

    1. Cancelarul AUSTRIEI,noul HITLER austriac.!

      Am inteles, Bancherule! Tu esti noul Superman si vei infatui noul Anschluss! Multe "succesuri"!

      mai bine taceai 1.2

      Uitati-va la '' figura'' lui,.O figura pur nazista cu o vadita expresie rautacioasa si amenintatoare .

      De ce, doar pt ca o spune "o valoare" ca tine?

      vezi ca bancherul ala tine cu Romania, nu cred ca e cazul cu tine

    Bravo Austria! Adevaratii stapani ai resurselor Romaniei, date pe degeaba de gasca de slu.g.oi care au condus si conduc Romania. In primavara-vara asta gasca de slu.go.i au dat pe gratis austriecilor gazul din Marea Neagra. In spatele sl.go.iul de la Ministerul Energiei statea stap.anul austriac sa se asigure ca s.lug.a executa ordinul de a da gazul pe gratis. PSD, PNL si UDMR sl.u.goii austriecilor si a altor state. Nationalizam Petrom! Nationalizam gazul din Marea Neagra! Nu mai fiti slu.gi.le austriecilor.

    Nu cred in astfel de chestii - austriecii nu au ce face acolo la ei si au inceput sa se certe pe problema neadmiterii Romaniei in Schengen.

    Si, da, cred ca destinul Romaniei hotarat de curand e sa devina lagar de migranti in afara Schengen, deci nu va fi o noua extindere.  

    1. > Si, da, cred ca destinul Romaniei hotarat de curand e sa devina lagar de migranti in afara Schengen, deci nu va fi o noua extindere.

      Bingo. Deja fondurile sunt alocate pentru migrantii din Ucraina dar odata construita infrastructura de ce sa nu primeasca si altii? 

    " Pe 2 decembrie 1805 (20 noiembrie pe stil vechi), o armată franceză condusă de împăratul Napoleon I a înfrânt decisiv armata ruso-austriacă, comandată de țarul Alexandru I, după aproape nouă ore de luptă înverșunată. Bătălia a avut loc lângă dealul Pracký kopec, la Austerlitz, azi Slavkov u Brna, la aproape 20 km (12 mile) est de Brno, în Moravia. Bătălia este adeseori considerată o capodoperă tactică.(wikipedia)

    Asadar, alianta ruso austriaca este functionala. Sa vedem ce va face in viitor alianta Austro (-Ungaria) si Rusia. Va fi invinsa de un Napoleon contemporan sau istoria se va intoarce cu spatele francezilor(si prusacilor si ..) 

    1. Vedeti si ultima declaratie a lui M Weber.

    Austria este un stat nazist.... Votul dat impotriva Romaniei trebuie sa ne trezeasca din adormire si sa nu mai acceptam compromisuri cu nimeni din UE... Sa negociem dur si sa ne cerem drepturile noastre de tara membra UE... Inchidem exportul de curent electric, de gaze naturale si lemne pana obtinem ce vrem.. Numai asa inteleg austriecii si olandezii despre ce e vorba.... Boicot total la Austria si Olanda...

    1. Sa o atace Rusia, pe Austria, daca e stat nazist!

    Imediat dupa votul negativ , lobbyul companiilor austriece a inceput sa lucreze furibund . Cu cateva exceptii , media din Romania a pus batista pe tambal si tot felul de insi neaveniti incearca sa ne explice ca nu trebuie sa boicotam economic Austria . Media din Romania , in cea mai mare parte, este dependenta de banii din publicitate platiti de bancile austriece si de OMV. Jenant ! Boicotul economic este singura solutie . Clientii romani ai celor doua banci austriece sunt mai numerosi decat populatia Croatiei . De ce sa mai plateasca comisioane si dobanzi care ajung in final in bugetul Austriei ?

    1. clientii si angajatii bcr si raiffeisen trebuie sa nu mai colaboreze si sa nu mai lucreze pentru grofii astia neoimperiali

      Austria, afara din Romania!  

      Si jigodiile care au pus umarul la livrarea Petrom catre Austria sa li se confiste banii din off-shore-uri si sa faca parnaie. 

    In timp ce targuiesc ca la piata, probabil astepta ceva in cizmulite?! Ca tocmai sunt anchete in Brussels sa afle de ce s au facut niste plati cash prin parlamentul european! Vor sa si pastreze pozitia de arbitrul moral poltic sa voteze da pt accesul Bosniei Hertzegovinei si Muntenegrului in Schengen de acum in doi ani, sa invete Bucurestiul lectia de invatat!

    NORMAL! Dupa ce ca au atatea afaceri profitabile aici, unele (aproape) pe gratis!

    Dacă vom face pe plac austriecilor și renunțăm la preemțiunea de vânzare a gazelor din Marea Neagră întâi în România atunci ne vor admite-n Schengen ... altceva ce să le mai dăm ?

    Invers! Oprim tăierile masive de păduri și exportul către Austria ... să-și taie pădurile lor!!! 

    Se lamentează unii pentru salariații români din firmele austriece din România!!!????

    Atunci hai să plecăm capul și să rămânem la cheremul austriecilor!! Doar avem școală încă de pe vremea turcilor ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb