Presă: Zelenski îi mulţumeşte omologului său filipinez pentru participarea ţării sale la summitul pentru pace din Elveţia

A.F.
Politică / 3 iunie

Presă: Zelenski îi mulţumeşte omologului său filipinez pentru participarea ţării sale la summitul pentru pace din Elveţia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulţumit luni omologului său filipinez pentru participarea Manilei la summitul de pace din Elveţia, care are loc luna aceasta, spunând că este un "semnal foarte puternic" în vederea realizării păcii în ţara sa, relatează Reuters.

Cu ocazia primei lor întâlniri personale, care a avut loc la Manila, Zelenski i-a mulţumit, de asemenea, preşedintelui Ferdinand Marcos Jr. pentru "poziţia clară" a ţării sale cu privire la "ocuparea teritoriilor ucrainene de către Rusia", în timp ce liderul filipinez l-a asigurat de sprijinul său continuu.

"Sunt fericit să aud astăzi de la dumneavoastră că participaţi la paşii noştri de bază pentru pace", i-a spus Zelenski lui Marcos în timpul întâlnirii lor bilaterale, vorbind în limba engleză. El i-a mulţumit lui Marcos pentru participarea Manilei la summitul pentru pace, spunând că "este un semnal foarte puternic". Nu a fost imediat clar dacă Marcos va participa la summit personal sau dacă va trimite un emisar, menţionează Reuters.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru cuvintele dumneavoastră importante şi pentru poziţia clară cu privire la această ocupaţie rusă a teritoriilor noastre", a spus el, adăugând că Ucraina va deschide o ambasadă la Manila în acest an.

Purtând un tricou neagru şi obişnuiţii pantaloni sport kaki, Zelenski a sosit luni la palatul prezidenţial de la Manila, după o apariţie surpriză la cea mai mare conferinţă de securitate din Asia, desfăşurată în weekend la Singapore, pentru a obţine sprijin pentru summitul de pace de două zile din Elveţia.

Marcos a ţinut discursul principal la forumul de securitate, criticând ceea ce a descris ca fiind acţiuni ilegale, coercitive şi agresive ale "altor actori" în Marea Chinei de Sud - o critică la adresa Chinei, deşi nu a numit ţara.

Marcos i-a spus lui Zelenski că este "onorat" că liderul ucrainean vizitează Manila.

"Este o mare plăcere să ne întâlnim, să discutăm probleme care sunt comune pentru ambele ţări şi, sperăm, să găsim căi pentru amândouă împreună", a spus Marcos.

Rusia, care îşi numeşte acţiunile din Ucraina o "operaţiune specială", nu a fost invitată la summitul din 15-16 iunie, care va fi găzduit de guvernul elveţian. Rusia a respins discuţiile ca fiind lipsite de sens fără participarea sa.

În timp ce se afla în Singapore, Zelenski a declarat la o conferinţă de presă că nu a reuşit să se întâlnească cu delegaţia chineză la conferinţă şi că a fost dezamăgit de faptul că Beijingul, un aliat al Moscovei, nu va participa la summit.

Zelenski l-a îndemnat pe preşedintele american Joe Biden să participe, dar nici Washingtonul nu a confirmat încă pe cine va trimite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bine că Zele nu l-a tras și pe Marcos ăsta de urechi că nu îi dă niscaiva arme și bani.

    Ar trebui ca Olena să-i mai spele pantalonii ăia kaki de războinic planetar. Și să-i coasă în fund :)  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb