PREŞEDINTELE PNL LUDOVIC ORBAN LA ZALĂU:  "Guvernarea actuală trimite România în pragul unei crize economice"

Mina Irina
Politică / 14 iulie 2017

"Guvernarea actuală trimite România în pragul unei crize economice"

Preşedintele PNL Ludovic Orban s-a arătat extrem de îngrijorat de consecinţele ce se vor răsfrânge asupra mediului de afaceri din ţară, prin implementarea unui pachet de măsuri considerat a fi distructiv, acesta fiind subiectul principal al conferinţei de presă la sediul PNL Sălaj din Zalău.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a spus, potrivit Magazin Sălăjan: "Guvernarea coaliţiei PSD-ALDE, prin măsurile pe care vrea să le implementeze, va aduce România în pragul unui colaps economic. Deşi de la începutul anului a existat o creştere economică, în investiţii înregistrăm un minim istoric al ultimilor zece ani, dar şi un deficit bugetar fără precedent în ultima decadă. Măsurile noi - legea salarizării unice şi creşterea punctului de pensie vor creşte şi mai mult cheltuielile faţă de nivelul prognozat, estimările noastre fiind acelea că deficitul va depăşi 4 la sută. Introducerea unor astfel de măsuri va lovi iremediabil în mediul de afaceri.

Majoritatea companiilor au o marjă de profit deloc spectaculoasă, de 10 poate 12 la sută. Introducerea impozitului pe cifra de afaceri va anula profitul marii majorităţi a companiilor. Introducerea acestui impozit va împiedica companiile să investească în dezvoltare. Discutăm deja de companii care se pregătesc să plece de la noi, având semnale clare că, în cazul adoptării măsurilor de către Guvernul PSD - Alde, ele nu mai pot supravieţui aici. Mai mult decât atât, investitorii care aveau de gând să vină în România, şi-au schimbat deja decizia astfel încât riscul de rămâne fără viitori investitori, în condiţiile adoptării acestor măsuri, este foarte mare. Nu discutăm de afaceri cu kebab, ci de investiţii care susţin şi dezvoltă economia românească. Guvernul PSD este ca ţiganul, care omoară calul care trage ca să-i ia potcoavele".

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a tras, de asemenea, un semnal de alarmă asupra efectelor pe care le au măsurile din programul actual de guvernare. Acesta a subliniat faptul că acest plan a fost schimbat, practic, peste noapte, iar alegătorii PSD au fost păcăliţi şi înşelaţi.

Sighiartău a declarat: "Prin mărirea contribuţiilor pe care angajatorii le vor plăti conform măsurilor pesediste, sunt periclitate peste 300.000 de locuri de muncă, în special cele ocupate de tineri, în condiţiile în care companiile se plâng oricum că nu mai există forţă de muncă în ţara noastră iar activitatea lor este la limita supravieţuirii.

Din păcate, asistăm la un jihad împotriva mediului de afaceri, şi, aşa cum s-a anunţat, PNL a convocat în fiecare judeţ, dar şi la nivel naţional, întâlniri cu oamenii de afaceri pentru a discuta toate aceste măsuri şi a găsi toate pârghiile necesare pentru a reuşi, împreună cu mediul politic, să le stopăm cât nu va fi prea târziu".

Tragem un semnal de alarmă foarte serios asupra faptului că, eventuala adoptare a acestor măsuri, va duce România către o criză economică."

La rândul său, preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode, a făcut o simulare pentru a demonstra efectele introducerii acestor măsuri de impozitare a cifrei de afaceri.

Deputatul Lucian Bode, preşedintele PNL Sălaj, a subliniat: "Din păcate România şi românii au parte de cea mai iresponsabilă guvernare din ultimii 20 de ani, o guvernare care bulversează grav economia. Schimbările fiscale pe care Guvernele Dragnea 1 si Dragnea 2 le-au anunţat în ultimele şase luni pentru a le retrage apoi, arată o iresponsabilitate soră cu prostia. Printre măsurile fiscale anunţate şi apoi retrase în ultimele şase luni se numără impozitul pe gospodărie, introducerea consultanţilor fiscali şi TVA zero la vânzarea de locuinţe şi publicitate. Riscul unui derapaj economic major, generat de nebuniile scrise negru pe alb în programul de guvernare, este unul iminent. Mă refer la: introducerea impozitului pe cifra de afaceri, introducerea taxei de solidaritate, impozitul pe venitul global pentru persoane fizice, desfiinţarea Pilonului 2 de pensii, taxa pe produse cu efect nociv asupra sănătăţii, taxa de 1 la sută pe cifra de afaceri în energie şi comunicaţii, interdicţia de a înfiinţa firme, creşterea artificială a salariul minim, la 2.000 lei. Ultima lovitură pentru companii, o măsură obligatorie pentru toţi angajatorii, de la 1 august toţi angajatorii vor fi nevoiţi să achite contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei cu normă parţială. Asta ar însemna ca, începând cu 1 august, chiar dacă un angajat lucrează cu normă parţială - deci sub 40 de ore pe săptămână, angajatorul să îi achite contribuţii la pensii şi sănătate cât pentru un salariat care lucrează cu normă întreagă, adică 40 de ore pe săptămână.

Dacă acest Guvern va reuşi să introducă impozitul pe cifra de afaceri, aşa cum este pregătit în programul de guvernare, peste 50 la sută din companiile din România ar avea o fiscalitate mai mare şi 60 la sută din companii vor deveni mai împovărate, riscând în orice moment insolvenţa. Suntem în situaţia în care se tratează efectul, şi nu cauza. S-ar putea ca operaţia să reuşească, dar pacientul să fie mort. Un impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri ar însemna minus 6,1 la sută încasări, un impozit de 2 la sută ar însemna un plus de 88 la sută faţă de ceea se plăteşte în prezent iar 3 la sută ar însemna 182 la sută de plată, în plus, faţă de ceea ce se achită astăzi în mediul economic. Practic, pe simularea făcută de specialişti rezultă că orice companie din România care are o marjă de profit mai mică de 6,25 la sută din cifra de afaceri, va plăti impozit mai mare. Aici se va lovi, la nivel macro-economic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb