Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, omul de afaceri brăilean Gheorghe Caruz, a dat asigurări că preţul cărnii de porc nu va creşte în preajma Crăciunului.
Gheorghe Caruz a explicat că, în acest moment, carnea de porc se vinde cu maxim 9 lei/kg şi că preţul va fi păstrat la nivelul actual, iar în cazul în care vor apărea mici modificări, el nu va depăşi preţul de vânzare din 2004.
"Preţurile pe care le practicăm în acest moment se situează undeva între 8,6 şi 9 lei/kg. Dacă facem o comparaţie cu anii anteriori, acest nivel de preţuri este sub cel aferent anului 2004, când preţul de vânzare era de 9,6 lei/kg. În funcţie de cererea din piaţă, este posibil să apară creşteri mici de preţuri, care nu vor depăşi nivelul anului 2004, adică preţul cărnii nu va depăşi 9,6 lei/kg", a precizat Caruz.
Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc a mai precizat că, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a elimina concurenţa crescătorilor neautorizaţi de porci, vor fi comercializaţi în viu porci la un preţ de 6 lei/kg, cu 4 lei sub preţul practicat pe piaţa neagră locală.