Preţul mediu la apartamentele noi din Bucureşti a scăzut în ianuarie 2010

F.A
Macroeconomie / 2 februarie 2010

Preţul mediu cerut pentru apartamentele din ansamblurile rezidenţiale noi din Bucureşti a ajuns în ianuarie 2010 la 1.487 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere cu 27,7% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, dar în creştere cu 1,8% faţă de valoarea lunii decembrie, arată Indicele imobiliare.ro, potrivit NewsIn.

Cea mai interesantă dinamică s-a înregistrat la apartamentele cu 3 camere, a căror preţ a crescut cu 6,2% faţă de luna decembrie 2009, influenţând considerabil valoarea medie a preţului cerut pentru apartamentele noi. La polul opus se află apartamentele noi cu 2 camere a căror preţ a scăzut cu 1% în luna ianuarie şi cu 30,3% faţă de ianuarie 2009. Apartamentele noi cu o cameră au avut o scădere la 12 luni de 29,5%.

În ceea ce priveşte preţul apartamentelor vechi din Capitală, acesta a evoluat diferit faţă de cele noi, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru luna ianuarie rămânând constantă la 1.268/euro mp de suprafaţă utilă. Totuşi, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, preţurile au înregistrat o scădere de 21ş2%, mai mică decât în cazul apartamentelor noi. Apartamentele cu 3 camere s-au scumpit cu 1%, iar cele cu 4 şi mai multe camere cu 4,2%. Cu toate acestea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, toate tipurile de apartamente vechi s-au ieftinit cu procente cuprinse între 19,5% şi 23,5%.

"Cu o creştere la 30 de zile de 0,5%, evoluţia preţurilor la apartamentele noi şi vechi din Bucureştiul este diferită faţă de majoritatea oraşelor din ţară. Astfel, pentru luna ianuarie, indicele imobiliare.ro arată o valoare de 1.322 euro/mp. Comparând valoarea curentă cu cea înregistrată în luna ianuarie 2009, 1.694 euro/mp de suprafaţă utilă, obţinem o scădere semnificativă de 22% într-un intervalul de 12 luni. Totuşi, există diferenţe considerabile de la o categorie imobiliară la alta, preţurile apartamentelor din Capitală evoluând diferit în funcţie de numărul camerelor şi de anul construcţiei", potrivit analizei imobiliare.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb