Prigoană jr. a început marea lichidare: 17 firme închise de la începutul anului

CĂTĂLIN DEACU, DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii / 25 februarie 2011

Honorius Prigoană

Honorius Prigoană

Honorius Prigoană: "Am decis să închidem aceste societăţi pentru că nu-şi mai îndeplineau obiectivele de activitate. Ştiţi şi dumneavoastră cum este, nu toate afacerile pe care vrei să le faci îţi şi reuşesc"

Afacerile familiei Prigoană au intrat într-un amplu proces de restructurare de la începutul acestui an.

Honorius Prigoană, fiul cunoscutului parlamentar al puterii, democrat-liberalul Silviu Prigoană, a decis, în luna ianuarie, să renunţe la nu mai puţin de 17 societăţi comerciale, în marea lor majoritate preluate de la tatăl său.

Prigoană jr. a început procesul de dizolvare voluntară a unor afaceri din domenii de activitate diferite, de la producţia de sucuri şi ape minerale, până la lucrări de construcţii sau afaceri în mass-media. Într-unele dintre firme apăreau ca asociaţi şi nume celebre din showbiz, precum Stela Popescu sau Horia Ivanovici.

Întrebat de ziarul BURSA care sunt motivele pentru care a recurs la aceste măsuri, Honorius Prigoană ne-a declarat: "Ca orice manager, pe timp de criză, am considerat că este benefică o restructurare a afacerilor. Am decis să închidem aceste societăţi pentru că nu-şi mai îndeplineau obiectivele de activitate.

O parte dintre aceste afaceri au fost gândite pentru viitor, dar ele nu au depăşit stadiul de geneză. Ştiţi şi dumneavoastră cum este, nu toate afacerile pe care vrei să le faci îţi şi reuşesc".

Într-adevăr, conform ultimelor bilanţuri depuse la Ministerul Finanţelor pe 2009, majoritatea firmelor închise nu aveau angajaţi, nu rulau afaceri şi figurau cu datorii şi pierderi.

Un alt motiv care a stat la baza deciziei de închidere în bloc a unui număr mare de societăţi îl constituie tocmai numărul impresionant de firme ale familiei Prigoană.

Prigoană Jr. ne-a precizat: "Noi am ajuns ca la un moment dat să avem circa 80 de firme. Toate aces-tea erau dificil de gestionat şi astfel am decis să reducem numărul celor care nu operau şi să ne concentrăm activitatea pe câteva afaceri principale". De menţionat că şi Silviu Prigoană şi-a închis tot în ianuarie o afacere: Master Glass SRL.

Una din afacerile pe care mizează Honorius Prigoană este firma "Rosal Development", al cărei domeniu principal de activitate îl reprezintă lucrările de construcţii.

Firma a fost înfiinţată în aprilie 2010, în parteneriat cu Mugur Mihăescu, cunoscutul membru al grupului umoristic "Vacanţa Mare". Prigoa-nă jr. susţinea la vremea respectivă, pentru ziarul BURSA, că afacerea sa "va fi ceva revoluţionar pentru România", fără să ofere alte detalii: "Ca să nu ne fure concurenţa ideea".

Cu toate acestea, Prigoană jr. ne-a declarat, acum, că "Rosal Development" încă nu şi-a început activitatea.

Lista firmelor închise de la începutul anului, în care acţionar figurează Honorius Prigoană: Europarking SRL, Ape Minerale şi Răcoritoare SRL, Romblock Group SRL, Pariu Media SRL, The Comedy Channel Media SRL, Diplomat Cinemedia SRL, Appleseed International SRL, Rosal Pharmaceuticals SRL, Rosal International Management SRL, Rosal Grand Servis SRL, Breaking News Media SRL, Muzica Media SRL, Rosal Electronics SRL, Taraf Media Production SRL, Feeling Media SRL, Taraf Media SRL, Rosal Management SRL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. in afara de aere de prost gustn-a demonstrat nimic.fara BOSSU din spate era necunoscut.

    1. curat bo(ss)u.

    Sunt niste nulitati cu tupeu de parveniti. Nimic mai mult. O beizadea de prost gust juniorul P., la fel ca POPONET & co. Toti acesti:"creatori de holdinguri" mioritici vor disparea din peisajul antreprenorial in urmatorii 5 ani cu totul , nu doar ca isi vor reduce afacerile. Concurenta este tot mai mare iar contractele cu statul li se subtiaza cu atitia noi concurenti politici chiar in propriul partid, hamesiti sa prinda o tita calda de supt. Tot anteprenoriatul lor este tinut de fapt in viata de contractele cu statul (pe spagi si pile politice). Daca era vreun geniu ramanea clanul Prigoana in SUA, acolo unde se faleau ca au dezvoltat afaceri prospere. Mi-e sila de lipitoriile astea de bani publici care mai au si gura mare. Macar de ar avea bunul simt sa stea pitite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb