PRIM-MINISTRUL LANDULUI SAXONIA: "Vizita investitorilor nemţi în România urmăreşte dezvoltarea de capacităţi de producţie comune"

Ziarul BURSA #Companii / 15 iunie 2017

Scopul principal al vizitei pe care oamenii de afaceri nemţi o fac în România este explorarea posibilităţii firmelor germane (majoritatea la prima deplasare în ţara noastră) de a identifica parteneri români, în vederea dezvoltării unor capacităţi de producţie comune sau a preluării unora existente, aceasta fiind o modalitate de fructificare a parteneriatelor de tip win-win, a spus, ieri, Stanislav Tillich, Prim-ministrul Landului Saxonia.

Educaţia duală în România a crescut în importanţă datorită companiilor germane, care au tradiţie în acest domeniu şi asigură un flux constant de forţă de muncă pentru activitatea proprie, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri Alexandru Petrescu, citat de Agerpres. Acesta s-a întâlnit, la Bucureşti, cu Stanislav Tillich, iar discuţiile au vizat implementarea în sistemul românesc a modelului german de învăţământ dual şi intensificarea colaborării româno-germane în domeniul IT şi în cadrul platformei Industrie 4.0.

Delegaţia germană se va deplasa inclusiv la Sibiu şi Braşov, pentru discuţii cu reprezentanţii locali oficiali şi ai mediului de afaceri, dar este interesată în egală măsură şi de alte zone cu potenţial de investiţional.

"Delegaţia numeroasă de oameni de afaceri care se află în România este un semnal puternic pentru succesul intensificării prezenţei investiţionale germane în domenii importante, cum ar fi: transporturi, agricultură, dezvoltarea regională, cercetare-inovare, turism, mediu", a spus Petrescu.

Un alt subiect de discuţie s-a referit la o mai bună valorificare a avantajelor oferite de România, printre care se numără cea mai mare rată de creştere a economiei din UE în primul trimestru al anului 2017, resursele umane înalt calificate şi o infrastructură IT evoluate care poate asigura toate componentele necesare ofensivei digitale.

La întâlnire au participat Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, şi Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Germania este principalul partener comercial al României, cu o pondere de 21% din totalul schimburilor comerciale ale ţării. Conform datelor statistice româneşti, la 31 decembrie 2016 schimburile comerciale bilaterale au atins 26,15 miliarde euro (+12,39% faţă de 2015), din care 12,34 miliarde euro la export (+14,63%) şi 13,80 miliarde euro la import (+10,46).

Germania se situează pe locul al treilea în ceea ce priveşte capitalul investit (5 miliarde euro, 26.100 firme investitoare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb