PRIMĂRIA CAPITALEI: "Taximetriştii independenţi vor să fie arondaţi la dispeceratul companiei municipale de transport"

Andreea Cuzub
Politică / 11 ianuarie 2018

"Taximetriştii independenţi vor să fie arondaţi la dispeceratul companiei municipale de transport"

Administratorul Public al Municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă, alături de consilieri ai Primarului General şi directorii Direcţiilor Transporturi şi Juridic din cadrul Primăriei Capitalei, s-au întâlnit la sediul Municipalităţii cu reprezentanţii taximetristilor independenţi din Bucureşti, pentru a discuta despre soluţii de îmbunătăţire a serviciului public de transport local în regim de taxi, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre beneficiile înfiinţării Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti, iar reprezentanţii taximetristilor independenţi au salutat iniţiativa Primăriei de a crea prin această Companie un dispecerat atât pentru taxi cât şi pentru alte tipuri de transport public.

De altfel, taximetriştii independenţi şi-au exprimat intenţia de a fi arondati la acest dispecerat, precum şi la viitoarea platforma online (aplicaţie) a Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti, explicând că arondarea la dispeceratul primăriei le oferă garanţia unui cadru legal de funcţionare, potrivit sursei citate.

De asemenea, au avut loc discuţii pe marginea regulamentului de organizare şi executare a serviciului public de transport local în regim de taxi, una dintre propunerile reprezentanţilor taximetristilor independenţi fiind că reclamaţiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancţionare să fie luate de către Poliţia Locală.

În comunicat se precizează: "În luna decembrie 2017, regulamentul care reglementează activitatea de taxi în Capitală a fost modificat printr-o hotărâre a Consiliului General, în sensul sporirii confortului şi siguranţei pasagerilor. Printre noile reglementări se numără şi cea care instituie obligativitatea că activitatea de taximetrie să se facă exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, în condiţiile în care se asigura posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicaţiilor online care aparţîn respectivului dispecerat şi pot fi identificate că atare".

De asemenea, au fost reformulate şi completate anumite prevederi din vechiul Regulament, referitoare la conduită şoferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o ţinută decentă şi un comportament adecvat. Sub sancţiunea unor amenzi severe, aceştia nu vor avea voie să fumeze în maşînă, să vorbească la telefonul mobil în timpul curselor, să asculte muzică dacă acest lucru îl deranjează pe client, să angajeze discuţii pe teme sensibile care pot aduce atingere convingerilor clientului, cum ar fi cele religioase, politice sau legate de sex.

Alte modificări de substanţă ale Regulamentului au fost puse deja în dezbatere publică pe site-ul Primăriei şi prevăd modificarea regimul sancţiunilor (amenzi şi suspendări sau anulări de licenţe), cesionarea licenţelor, introducerea obligativităţii afişării în toate taxiurile a unui număr de telverde la care clienţii pot face reclamaţii direct la Autoritatea Publică (nu prin dispeceratele companiilor), obligativitatea dotării tuturor taxiurilor cu POS-uri, astfel încât cursele să poată fi plătite cu cardul bancar precum şi adaptarea criteriilor de departajare la normele de poluare (minim Euro 5).Nu în ultimul rând, taximetriştii nu vor putea refuză curse şi nici nu vor putea impune preţuri mai mari decât cele indicate de aparatul de marcat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trebuie sa infiinteze o scoala de taximetrie doamna primar general iar la orele de limbaj sa fie profesor barbatul ei.

    Sigur vom avea serviciu de inalta calificare dupa diplomele obtinute la scoala respectiva. 

    Vreau sa va spun ca este o caracatiță mare in această meserie candva respectata,si totul se dicteaza de la dispeceratele mari si anume Speed taxi,Criss Taxi,Meridian Taxi,Taxi Cobalcescu,Pelicanu taxi...Aceasta hotarare de consiliu este comandata de aceste dispecerate cu dedicatie pentru a desfinta aplicatiile Star si Clever deoarece foarte multi independenti am migrat la alte dispecerate mai mici cu taxa mica si lucram cu acele aplicatii.

    Aceste dispecerate care au format un cartel si au fost sanctionati de consiliul concurentei in 2015, ne tin de 10 ani pe un tarif mizer 1.39/km facand evaziune fiscala de ordinul milioanelor de euro.

    Domnul Stefanescu de la COTAR este seful mafiei,cel ce dicteaza la PMB pentru aceste dispecerate,cel care vrea sa faca aceste schimbari ilegale.Domnul Stefanescu de la Cotar,Domnul Gafita patron la Speed taxi,D-na Camelia Marin Director General la speed taxi ,Domnu David cel ce a preluat Taxi Rodel de la Stefanescu, Domnul Bogdan Patron la fostul Taxi Grant si multi altii au avut autorizatii taxi emise de PMB si care au fost ulterior retrase prin ordin de primar intre anii 2011-2015 si care Acum lucreaza Ilegal in Bucuresti pe Certificat de Grefa.Acele autorizatii ar trebui Reatribuite catre taximetristii care sunt vechi in aceasta meserie si lucreaza la plan si cu Licente inchiriate ilegal de catre cei mai sus mentionati.Acel protest din luna Decembrie 2017 a fost facut de Cotar si patronii firmelor taxi pentru a intimida PMB si au cerut sa le Reatribuie lor autorizatiile pe grefa. 

    1. Exact aceeași părere o am și eu. Abia atunci când toate licențele vor fi date nominal, abia atunci se va reglementa taximetria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb