Primăria Deva a contractat un împrumut de 400 de miliarde de lei vechi de la BCR

Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 22 noiembrie 2005

Primăria Deva a contractat un împrumut în valoare de 400 de miliarde de lei vechi de la Banca Comercială Română, banii fiind destinaţi unor proiecte de investiţii programate să aibă loc în următorii trei ani, transmite Rompres. Creditul are o dobîndă de 8,8 la sută, o perioadă de graţie de patru ani şi este garantat cu bugetul local, cota de îndatorare situîndu-se în limita a 20 la sută, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean. În perioada de graţie, vor fi achitate doar dobînzile la sumele trase din credit.

Din totalul celor 400 de miliarde de lei vechi, 100 de miliarde de lei vechi vor fi alocaţi pentru construirea unui complex sportiv acoperit dotat cu bazine de înot, iar 300 de miliarde de lei vechi vor fi distribuiţi pentru investiţii în infrastructura de drumuri, alimentare cu apă şi canalizare. Primarul a explicat că din împrumutul contractat, în anul 2006 vor fi folosiţi, pentru investiţii, 250 de miliarde de lei vechi, în 2007, suma va fi de 100 de miliarde de lei vechi, urmînd ca diferenţa de 50 de miliarde de lei să fie alocată proiectelor din anul 2008.

Lucrările la complexul sportiv vor începe în primăvara anului viitor şi se vor încheia în toam-nă. În cadrul complexului vor funcţiona 28 de sisteme de hidromasaj, trei bazine de înot şi o zonă de distracţie pentru tineri şi copii. Bazinele vor fi alimentate cu apă termală şi sărată ce va fi captată din zona Dealului Cetăţii Deva. În ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, acestea vor începe în anul 2006 şi prevăd reabilitarea şi modernizarea a cîtorva zeci de străzi, precum şi extinderea actualei reţele de alimentare cu apă în aproape 98 la sută din localitate. De asemenea, vor fi construite noi reţele de canalizare în zonele în care acestea nu există.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb