Primăria Sfântu Gheorghe cumpără obiectivele turistice din staţiunea Şugaş-Băi cu 310.000 de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 10 aprilie 2009

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor cumpăra de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie obiectivele din staţiunea turistică Şugaş-Băi, privatizată în urmă cu mai bine de cinci ani către SCTA Oltul SA, transmite corespondentul NewsIn.

"Ne-am înţeles cu proprietarul şi vom achiziţiona terenul şi clădirile cu 310.000 de euro cu TVA", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Antal Arpad.

Este vorba de aproximativ 4.000 de metri pătraţi de teren, un restaurant, o mofetă şi o bază de tratament.

Potrivit primarului, această staţiune va fi o adevărată "bijuterie" în câţiva ani, iar faptul că intră în patrimoniul municipalităţii înseamnă foarte mult. Banii vor fi achitaţi în două rate, prima la semnarea contractului şi a doua după 30 de zile. Contractul se poate semna imediat după ce Consiliul Local aprobă suma destinată acestui scop.

Tot în proprietatea SCTA Oltul se află şi hotelul Bodoc, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, care ar putea fi vândut, însă autorităţile locale spun că nu ar putea să îl cumpere şi pe acesta, ci ar fi bine dacă s-ar găsi un investitor care să finalizeze lucrările de renovare începute acum doi ani şi neterminate.

În staţiunea Şugaş-Băi, aflată la opt km de municipiul Sf.Gheorghe, se regăsesc un complex hotel - restaurant, o mofetă şi o bază de tratament, privatizate acum cinci ani către omul de afaceri braşovean, plus câteva pensiuni şi o pârtie de schi.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au planuri mari în ceea ce priveşte reabilitarea acestei staţiuni, iar în acest sens au şi conceput un proiect care să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR).

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii în zona turistică Şugaş-Băi din Sfântu-Gheorghe" presupune, pe lângă reabilitarea infrastructurii şi reabilitarea actualei pârtii de schi, amenajarea unei pârtii noi de schi, instalaţii de zăpadă artificială, teren de minigolf, teren de sport şi pentru sporturi extreme şi reabilitarea bazinului de apă minerală.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a staţiunii, utilităţi publice-private, este estimată la peste 7,3 milioane de lei şi are drept scop refacerea acestei destinaţii turistice.

Locaţia este cuprinsă şi în programul "Drumul Apelor Minerale", care prevede refacerea tuturor izvoarelor de apă minerală din această zonă şi din Sfântu Gheorghe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am fost la Sugas Bai si am putut vedea un drum bun catre o locatie parasita. Exista doua pensiuni cu camere putin. Un strand mic in aer liber un ski lift. Ma intreb sincer cine a gestionat acest dezastru atat timp. Am inteles ca de 2 ani a fost a omului de afaceri Ioan Nicolae. Daca cineva stie mai mult as vrea sa stiu ce a facut de cand l-a achizitionat si ce s-a intamplat inainte sa il achizitioneze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb