Primarul Capitalei, nemulţumit de cum s-a făcut deszăpezirea; a cerut continuarea tratamentelor împotriva poleiului

Adina Lateş
Politică / 6 ianuarie 2016

Primarul general interimar, Răzvan Sava, le-a cerut astăzi, la Comandamentul de iarnă, responsabililor cu deszăpezirea să continue aplicarea tratamentelor pe arterele Capitalei, având în vedere avertizarea ANM referitoare la polei, transmit surse din presă.

"Fac apel, aveţi în vedere trecerile de pietoni, pasajele, rampele şi pantele, rigolele degajate, gurile de scurgere, a fost o discuţie cum că nu sunt planurile pentru gurile de scurgere, nu le aveţi la bază, cu toate că acum doi ani Apa Nova vi le-a pus la dispoziţie. Le ţineţi secret, le ţineţi acasă, unde sunt? Ele trebuie să stea în bază. Cred că toată lumea a primit avertizare de la ANM referitoare la precipitaţii mixte, ce determină depuneri de polei, interval de valabilitate 6 ianuarie, ora 7,00 - 10,00. Vreau să continuaţi cu tratamentul pentru această avertizare de polei", le-a transmis Sava responsabililor cu deszăpezirea.

Totodată, primarul general interimar s-a arătat nemulţumit de modul în care s-a făcut deszăpezirea în Capitală, dar şi de cum s-au organizat operatorii.

"O să vă citesc ce ni s-a raportat: sectorul 1 - 55 de utilaje, 146 de operatori manuali, sectorul 2 - 45 de utilaje, 73 de operatori manuali, sectorul 3 - 53 de utilaje, 22 de operatori manuali, sectorul 4 - 11 utilaje, 60 de operatori manuali, sectorul 5 - 37 de utilaje, 43 de operatori manuali, sectorul 6 - 28 de utilaje, 50 de operatori manuali, în total 394 de operatori manuali şi 299 de utilaje. Când am trecut în revistă bazele dumneavoastră aţi spus că aveţi total forţă umană 3.049 de oameni global pe toate cele şase sectoare. Avem raportat 394 de operatori manuali. Nu sunt mulţumit nici de cum funcţionaţi dumneavoastră, sunt refugii de tramvai, treceri de pietoni, staţii RATB şi trotuare unde nu s-au efectuat acţiunile de deszăpezire", a arătat Sava.

La rândul lor, reprezentanţii firmelor de deszăpezire au precizat că operatorii manuali lucrează în ture.

Edilul interimar al Capitalei a criticat, la Comandamentul de iarnă, şi inspectorii de la Direcţia control.

"O să vorbesc şi cu primarii de sector să vedem pe cifrele pe care le raportaţi dumneavoastră cu cifrele pe care le-aţi declarat dacă sunt mulţumiţi de ce se întâmplă în sectoarele unde aveţi contracte cu ei. (...) Spuneţi că acţionaţi pentru degajarea rigolelor şi gurilor de scurgere. Se menţionează aşa: 'programul de deszăpezire şi combatere a poleiului pentru iarna 2015-2016 efectuat de ADP sector 2 şi ADP sector 6 se aplică pe artere cu obiective sociale imediat după declanşarea fenomenelor meteorologice specifice şi se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea acestor fenomene'. Ne încadrăm în maxim 4 ore? Poate Romprest sector 1, ceilalţi vă zic că nu. Aici poate să stea martor şi Direcţia control şi referitor la dânşii sunt nemulţumit, pentru că vreau să strângeţi toţi inspectorii, deci văd că trec pe străzi, vorbesc la telefon, nu sunt atenţi în stânga, în dreapta ce se întâmplă, nu fac nicio raportare, sunt cuminţi", a afirmat Sava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb