PRIMARUL ION LUNGU:  "Hidroelectrica" este interesată să concesioneze termocentrala din Suceava

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 septembrie 2010

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, ieri, că exis-tă şanse pentru ca actuala centrală electro-termică a municipiului să fie concesionată şi că Hidroelectrica ar putea fi unul dintre potenţialii investitori, pentru a produce energie electrică. Potrivit Mediafax, Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea suceveană va face un parteneriat în vederea construcţiei unei centrale termice de cogenerare dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, urmând ca Termica SA să participe cu terenul şi instalaţiile aferente, iar municipalitatea cu reţeaua de distribuţie a agentului termic.

Condiţia de eligibilitate constă în preţul gigacaloriei la ieşirea din centrală, capacitatea de producţie de 10 Gcal/oră în perioada de vară şi de 100 Gcal/oră în perioada de iarnă şi dovada că va avea combustibili, gaze naturale sau biomasă, pentru funcţionare pe o perioadă de zece ani.

În ceea ce priveşte actuala centrală electro-termică a Termica SA, Lungu a spus că se va organiza o selecţie în vederea concesionării acesteia, unul dintre potenţialii investitori fiind Hidroelectrica: "Se pare că Hidroelectrica este interesată de un parteneriat cu termocentrala din Suceava pentru a produce energie electrică pe perioada de vară, pentru a avea o supapă pe energie termică".

El a arătat că din discuţiile purtate cu reprezentanţi ai Hidroelectrica a reieşit că aceasta dispune de fonduri de aproximativ 50 milioane de euro pentru investiţii în termocentrale pentru ca, în perioadele în care nu poate asigura întreaga cantitate contractată din energia hidro, să aibă posibilitatea de a produce energie electrică şi în termocentrale. "Dacă această intenţie se va concretiza într-o ofertă, va avea aceleaşi condiţii pentru concesionare ca şi ceilalţi potenţiali investitori", a spus primarul Sucevei.

Potrivit lui Lungu, pentru concesionarea centralei electro-termice actuale, eventualul investitor trebuie să se angajeze că va face investiţii în retehnologizare în vederea producerii de energie electrică în principal în valoare de 34 de milioane de euro în următorii doi ani.

Compania de termoficare Termica Suceava a început, în luna mai, procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb