Primarul Onţanu cere rezilierea contractului de privatizare cu Enel

A.T.
Companii #Energie / 12 februarie 2010

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, solicită de urgenţă ministrului Economiei, Adriean Videanu, analizarea posibilităţii de reziliere a contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud, semnat cu Enel, întrucât, compania italiană nu poate furniza energie electrică conform contractelor de distribuţie şi furnizare. Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 2, la întrevederea ce a avut loc astăzi, între Neculai Onţanu şi Alessio Menegazzo, director al Departamentului Relaţii Publice şi Afaceri Externe al Enel, reprezentantul societăţii italiene a pretins că instituţia pe care o conduce nu poate furniza energie electrică pentru că românii sunt hoţi şi fură energie electrică în proporţie de 15%.

Primarul Onţanu a declarat: "Din păcate, în loc să vină cu planuri concrete de rezolvare a gravelor problemelor generate locuitorilor Bucureştilor, domnul Menegazzo a venit la discuţie cu promisiuni deşarte despre lucrări viitoare, ce se vor întinde până în anul 2015. Pentru a căuta scuze pentru modul dezastruos în care sunt realizate serviciile Enel, domnul Menegazzo a invocat faptul că românii fură peste 15 % din consumul de curent electric din reţeaua care are o vechime de 30 de ani, lucru care determină căderile frecvente din reţea".

Primarul Sectorului 2 a atenţionat conducerea Enel că, în acest moment, Capitala este un butoi cu pulbere care stă să explodeze, iar primele scântei au început deja să apară în diverse cartiere şi se tot înmulţesc acolo unde disperarea bucureştenilor a ajuns la cote alarmante. Domnia sa susţine că întreruperile dese de curent va genera ieşirea oamenilor în stradă, aşa cum s-a întâmplat joi noapte în cartierul Andronache din sectorul 2, manifestarea legitimă fiind reprimată, din păcate, în forţă de Jandarmeria Română apelată de Enel.

Până la această oră, nu am primit şi poziţia ENEL cu privire la declaraţia primarului Onţanu

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Corect dle general Ontanu! Enel trebuie sa plece! Nu de altceva,dar investitiile promise ,prevazute in contractul de privatizare, se cam lasa asteptate! Si pentru ca tot ati inceput cu Enel va sugeram sa continuati si cu Aqua Nova franceza, cu Alshomm canadiana,cea de la metrorex, pentruca tot sunteti la putere! Ati aduce si ceva bani la buget prin rezilierea acestor contracte de privatizare! Nu glumesc, ideea de a renunta la Enel este excelenta! Este nevoie sa vrea si dl Videanu asa ceva!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb