Primul netbook cu NVIDIA ION schimbă piaţa PC-urilor de mici dimensiuni

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 mai 2009

Grafica NVIDIA ION oferă capacităţi avansate, acum şi sub forma unui netbook minuscul, de la Lenovo

Corporaţiile NVIDIA şi Lenovo au dus astăzi procesarea mobilă la un nou nivel, prin introducerea unui netbook ce oferă performanţe grafice de până la 10 ori mai mari decât cele oferite de alte netbook-uri existente pe piaţă (Comparaţie bazată pe rezultatele 3D Mark "06, obţinute de un sistem cu procesor Atom 270 şi placă grafică NVIDIA ION, respectiv de un sistem cu procesor Atom 270 şi grafică Intel 945), anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei. Lenovo IdeaPad S12 este motorizat de procesorul grafic NVIDIA ION, îmbunătăţindu-se astfel compatibilitatea cu diverse aplicaţii, dar, în acelaşi timp, urmărindu-se şi păstrarea unei autonomii foarte bune, graţie design-ului eficient din punct de vedere al consumului.

Lenovo a folosit platforma revoluţionară NVIDIA ION pentru a ridica gradul de compatibilitate cu aplicaţiile, chiar dacă vorbim de un laptop cu un ecran de 12 inci, foarte subţire, uşor şi, nu în ultimul rând, cu un consum redus de curent. Lenovo IdeaPad S12 are puterea de procesare necesară pentru a putea reda materiale multimedia de înaltă definiţie şi pentru a rula foarte multe jocuri ce pur şi simplu nu mergeau pe PC-uri ieftine şi de mici dimensiuni. NVIDIA ION oferă aceste capacităţi, fiind, de asemenea, cea mai bună soluţie de grafică din industrie pentru procesoarele cu un consum de curent foarte mic.

Stephen DiFranco, vicepreşedinte şi general manager Consumer and Commercial Channels, Americas Group, Lenovo, a declarat: "NVIDIA ION este una dintre cele mai noi tehnologii disponibile pentru industria PC-urilor de mici dimensiuni şi cu preţuri foarte avantajoase şi suntem extrem de mulţumiţi că suntem printre primii care o folosim. Datorită ecranului său de 12 inci, tastaturii de dimensiuni normale pentru un laptop (full-size keyboard) şi opţiunilor bogate de multimedia oferite de ION, IdeaPad S12 restabileşte echilibrul între experienţa de utilizare şi criterii precum dimensiuni şi preţuri accesibile, extrem de importante în zilele noastre pentru mulţi consumatori."

Jeff Fisher, senior vice president GPU business unit, NVIDIA, a declarat: "Lenovo IdeaPad S12 - motorizat de grafica NVIDIA ION - este elementul care va schimba industria. Este cea mai bună dovadă a ceea ce poate face un PC micuţ dacă este optimizat cu ION. Noul S12, subţire şi accesibil prin preţ, face orice v-aţi aştepta de la un PC, incluzând vizionarea de filme de înaltă definiţie, rularea de jocuri, editarea pozelor de vacanţă şi a materialelor video."

Grafica NVIDIA ION oferă suport pentru :

- Windows XP, Vista şi Windows 7

- Vizionarea filmelor HD, incluzându-le pe cele 1080p şi filmele Blu-ray

- Calitate uimitoare HD a materialelor video prin conectarea la un monitor extern, graţie conectorului HDMI

- Jocuri binecunoscute, precum Spore sau Battlefield Heroes

- Grafică DirectX 10 şi conexiune digitală

- Accelerarea şi recodarea fişierelor video folosind tehnologia NVIDIA CUDA.

Netbook-ul Lenovo IdeaPad S12, motorizat cu procesorul graphic NVIDIA ION, va fi lansat pe piaţă în această vară.

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb