PRIN DECRET PREZIDENŢIAL: Judecătorul Sergiu Leon Rus, eliberat din funcţie

V.T.
Politică / 4 martie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Cluj a lui Sergiu Leon Rus, ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Judecătorul Sergiu Leon Rus a fost exclus din magistratură, anul trecut, după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva acestuia.

"În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, s-a aplicat sancţiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură', pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi c) din acelaşi act normativ - 'manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu', respectiv 'atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii'", informa la acea dată CSM.

Şeful statului a mai semnat, astăzi, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul DIICOT - Serviciul teritorial Cluj a Dacianei Claudia Deritei, ca urmare a pensionării, şi decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Ioan Dascălu din Ministerul Afacerilor Interne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb