Prinţul Charles a devenit o miză pentru scena politică autohtonă

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 25 noiembrie 2011

Prinţul Charles a devenit o miză pentru scena politică autohtonă

Numele Prinţului Charles a început să fie asociat tot mai des cu cel al ţării noastre, existând numeroase speculaţii conform cărora aces-ta ar putea deveni o soluţie pentru scena politică autohtonă. Dacă la început s-au făcut diverse glume pe această temă, acţiunile din ultima lună demonstrează că această chestiune a devenit cât se poate de serioasă. Promovarea turismului autohton într-un mod cum nu se poate de generos, vizita Elenei Udrea la Londra, mulţumirile publice exprimate de preşedintele Traian Băsescu sunt câteva chestiuni care nu pot fi ignorate.

Ieri, preşedintele Traian Băsescu i-a transmis mulţumiri Prinţului Charles, la Economist Conferences Bucharest Summit, pentru sprijinul pe care îl acordă României în promovarea valorilor sale turistice: "O altă sursă care s-a dovedit şi în ultimii doi ani de criză economică 2010-2011 este legată de turism - valorificarea potenţialului turistic al României. Şi nu pot pierde ocazia de a mulţumi Prinţului Charles pentru sprijinul pe care îl acordă Româ-niei în promovarea valorilor sale turistice". Şeful statului şi-a exprimat convingerea că şi în continuare Prinţul Charles şi familia regală britanică vor fi un partener al Româ-niei în ceea ce priveşte promovarea valorilor sale turisitce: "Avem convingerea că şi în continuare vom avea un partener în promovarea României turistice de către Prinţul Charles şi familia regală britanică".

În urmă cu două zile, publicaţia britanică Daily Mail publica un articol ironic la adresa Prinţului Charles, care a aşteptat foarte mult timp pentru a accede la tronul Marii Britanii, invitându-l, în cazul în care s-a plictisit, să devină rege al României, Regele Carol al III-lea, dacă ţara noastră hotărâşte să restaureze monarhia. Gluma nu a fost apreciată, chiar deplasată, de anumite cercuri britanice, care consideră că o astfel de mutare ar fi convenabilă atât Marii Britanii cât şi ţării noastre. Trebuie precizat că săptămâna trecută Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit cu prinţul Charles, despre care spunea că este "un minunat ambasador al turismului românesc". Udrea a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ în acest sens şi trei fotografii de la întâlnire. Pe blogul său, ministrul nota: "Am avut o întâlnire cu Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, un extraordinar prieten al României şi un minunat ambasador al turismului româ-nesc. Prinţul Charles este, cu siguranţă, un mare prieten şi un adevărat ambasador al ţării noastre şi pot afirma, fără ezitare, că a făcut mai mult pentru imaginea României, în ultimii ani, decât oricare dintre noi. Imediat după avanpremiera documentarului Wild Carpathia, care a impresionat Marea Britanie şi ţările unde se difuzează Travel Channel, am şi spus-o public: dacă Prinţul Charles este îndrăgostit de Carpaţi, noi de ce nu am fi? Doar pentru că unii încearcă să construiască o stare de spirit negativă, distructivă, pentru că toată viaţa s-au ocupat cu dez-informări şi manipulări, nu înseam-nă că noi ceilalţi trebuie să cădem în capcana lor şi să ne iubim mai puţin ţara!".

Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, o casă în satul Viscri şi două locuinţe în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind veche de peste o sută de ani. În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covas-na. Dacă până în urmă cu un an prinţul a făcut aluzii la adresa unei eventuale rudenii între el şi Vlad Ţepeş, într-un documentar despre Munţii Carpaţi, difuzat recent, acesta a dezvăluit pentru prima dată că această legătură de sânge este una cât se poate de reală, prin intermediul stră-străbunicii sale, Regina Maria.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta ar fi mununea Dumnezeiasca de care ar avea nevoie Romania. Ce se va face insa Antenescu, care nu va mai putea fi pres.

    1. Asa cum Ferdinand a "lansat" Romania, mai ales tinand cont de conjunctura mondiala, Charles arputea fi (cel putin pentru moment) o varianta buna.  

      Dar, vine intrebarea: calmul englezesc nu se va scarbi repede de cloaca damboviteana sau si mai rau, nu va fi rapus de sacalii politici romani.

      Basescu a fost/este un bun "jucator", dar daca Charles ar fi doar emblema, la ce ne-ar ajuta?. 

      sa vina ... printzuuuuuuuuuuuuuuuu

    cred ca pentru Alteta Sa Regala mesajul potrivit ar fi proverbul: "daca te bagi in laturi te mananca porcii"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb