PRINŢUL PAUL A LANSAT O CARTE CU ISTORIA FAMILIEI REGALE 900 de fotografii şi documente, prezentate în premieră, de Prinţul Paul

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Cultură / 12 martie 2013

900 de fotografii şi documente, prezentate în premieră, de Prinţul Paul

ASR Prinţul Paul dedică lucrarea sa victoriei obţinute în justiţie, prin care tatăl său Prinţul Carol Mircea al României a fost recunoscut ca prim fiu legitim şi moştenitor legal al MSR Carol al II-lea

Alteţa Sa Regală Prinţul Paul al României a lansat, la finalul lunii februarie, cartea "Un Omagiu Regal pentru Ro­mânia Adus de Stră-Nepotul MS Regele Ferdinand A.S.R. Prinţul Paul al României", în care prezintă istoria familiei regale.

Alteţa Sa ne-a spus că a lucrat cinci ani la documentarea şi realizarea acestei lucrări, în care sunt prezentate peste 900 de fotografii şi documente unice, moştenite de Prinţul Paul.

"Sunt documente şi ilustraţii pe care eu le-am moştenit şi care nu au fost prezentate niciodată", ne-a precizat ASR Prinţul Paul, poves­tindu-ne cu entuziasm: "Am poze pe care nimeni nu le-a văzut, este ceva inedit, scrisori de la familia Hohenzollern. Tot ce am aici (n.r. în carte) este din arhiva mea, eu am ultima scrisoare a Reginei Maria, sunt poze de când au fost tineri, scrisori private ale lui Ferdinand când a fost exilat de Brătianu etc. Toate sunt originale, am fotografii cu sigilii regale, paşaportul diplomatic al Regelui Carol al II-lea, pe care încă îl am, fotografii cu persoa­ne importante din diverse ţări care au venit în vizită sau la care am fost în vizită, cu ambasadori, premieri, prinţese, prinţi, regi etc. Am pus în carte şi mărturii din ziarele de la vremea respectivă care elogiază iubirea de la Casa Regală, dintre Prinţul Moştenitor Carol al Româ­niei şi Prinţesa Ioana Valentina (n.r. Lambrino). Avem fotografii de când eu şi Prinţesa Lia ne-am căsătorit, de când am venit prima dată în ţară, din vizitele oficiale pe care le-am avut şi în cadrul cărora am promovat România".

Potrivit Alteţei Sale, la lansarea cartei au fost prezenţi 20 de ambasadori, aceştia refuzând să primeas­că în mod gratuit cartea.

"Aproape toţi ambasadorii au dorit să cumpere cartea, pentru că au vrut să doneze aceşti bani", ne-a spus Prinţul Paul, subliniind că banii din vânzarea cărţii sunt donaţi Fundaţiei "Prinţul Paul pentru România".

Alteţa Sa Regală ne-a specificat că doreşte ca, prin această lucrare, să "arate tuturor românilor care este adevărata istorie a familiei" sale, urmărind să contribuie, totoda­tă, la promovarea ţării noas­tre: "Cartea poate fi utilizată pentru imaginea României în alte ţări, astfel poate fi cunoscută istoria familiei regale, aşa cum a fost ea. Urmează să distribuim această carte în toată ţara, vreau să o lansez în fiecare oraş mare, pentru ca oamenii să ştie adevărul, după ce, timp de 21 de ani, au fost lansate tot felul de informaţii neadevărate.

O vom distribui gratuit în toate şcolile din ţară, pentru ca acestea să o aibă în bibliotecă. De asemenea, vom vinde cărţi prin intermediul adresei de e-mail a fundaţiei noas­tre, urmând să ne plătim şi tipografia, pentru că nu am achitat decât o parte din costurile cu tipărirea cărţii".

Prinţul Paul ne-a spus că dedică această carte victoriei obţinute la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, "după 21 de ani de luptă" şi fiului său - Micul Prinţ Carol Ferdinand.

Justiţia a redactat, luna trecută, motivarea deciziei de anul trecut potrivit căreia Alteţa Sa Regală Prinţul Carol Mircea al României, tatăl Prinţului Paul, a fost recunos­cut ca prim fiu legitim şi moştenitor legal al Majestăţii Sale Regele Carol al II-lea. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză, definitiv şi irevocabil, ASR Prinţul Paul în dosarul de Exequatur, prin care acesta a solicitat recunoaşterea sentinţei de la Lisabona, pronunţată în urmă cu 55 de ani, conform căreia ASR Prinţul Carol Mircea al României este recunoscut, încă din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinţa de la Lisabona a mai fost recunoscută în Franţa, Marea Britanie şi Elveţia. În 2011, Prinţul Paul a câştigat procesul la Curtea din Strasbourg, dosarul fiind intentat în urmă cu 21 de ani.

Cartea "Un Omagiu Regal pentru România Adus de Stră-Nepotul MS Regele Ferdinand A.S.R. Prinţul Paul al României" poate fi comandată la adresa http://www.printulpaulderomania.ro/

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb