PRM SCOATE LA IVEALĂ DOSARE Copiii români - adoptaţi de familii de homosexuali

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2004

Investigaţiile efectuate de parlamentari ai Partidului România Mare au scos la iveală unele cazuri de adopţii internaţionale dubioase, potrivit afirmaţiilor conducerii PRM. Pregătind textul moţiunii de cen-zură, pe care PRM intenţionează să o iniţieze pe tema adopţiilor internaţionale, echipa de parlamentari ai partidului a descoperit cazuri de copii în-fiaţi de cupluri necăsătorite sau de cîte două femei. Mai mult, o listă prezentată de PRM la finele săptămînii trecute, într-o conferinţă de presă, scoate la lumină dosare aprobate în anul 2002, dosare în care unele familii stră-ine au adoptat cîte doi copii care nu erau fraţi. În consecinţă, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, subliniază că nu mai poate fi luat în calcul "pretextul Guvernului" privind plasarea împreună a copiilor (fraţi), pe motiv că nu puteau fi separaţi.

"Faptul că un cuplu de adoptatori este format din două femei, cum este cazul doamnelor Nina Maria Sheakbor şi Maria Coporale, care, în Dosarul nr. 6.714/2002, au adoptat-o pe mi-nora Cristina Boeram, este grăitor asupra sorţii pe care o au copiii noştri", a spus liderul PRM. Acesta arată că există familii, precum Marc Joseph Schulbe şi Mary Joann, care, în Dosarul nr. 6.711/2002, o adop-tă pe minora Rodica Roşu, iar în Dosarul nr. 6.712/2002 îl adoptă pe minorul Mihai Zaharia, ambii în aceeaşi zi!

Din lista PRM rezultă că, în 2002, au fost aprobate dosare de adopţie pentru cetăţeni stră-ini care nu formau o familie. Aşa este cazul lui Hans Donald Rosacher şi al lui Kimberly Ericson, care au adoptat-o pe minora Anca Ilie, în Dosarul nr. 6.710/2002; sau al lui Corbese Giuseppe şi Schetino Feresa, care l-au adoptat pe minorul Mihai Răiceanu, în Dosarul nr. 6.718/2002.

PRM va înainta lista cu cele 20 de dosare Şefului Delegeaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele.

Opoziţia a acuzat Guvernul că face trafic cu copii, încălcînd moratoriul privind adopţiile internaţionale, impus în 2001. Mai mult, au existat şi suspiciuni că mulţi copii ar fi ajuns în reţele de proxeneţi sau în bănci de organe.

La rîndul lor, oficialii europeni au cerut suspendarea negocierilor de aderare cu ţara noastră, în situaţia în care nu încetează exportul de copii. Executivul spune, însă, că adopţiile internaţionale pe care le-a aprobat sînt cazuri excepţionale, făcute "în interesul special al copiilor", care au ajuns la familii decente şi îns-tărite din străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb