Procurorii critică activitatea Adinei Florea

Gheorghe Iorgoveanu
Anticorupţie / 23 ianuarie 2019

Adina Florea (Sursă foto: Twitter)

Adina Florea (Sursă foto: Twitter)

Persoana nominalizată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nu se bucură de simpatie în rândul colegilor de breaslă.

Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP)" i-a solicitat, ieri, ministrului de resort să evalueze activitatea de management a Adinei Florea, procuror-şef adjunct interimar la Secţia de investigare a magistraţilor.

Procurorii susţin că Tudorel Toader ar trebui să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la faptul că, din noua secţie înfiinţată în cadrul Parchetului General şi pe care ministrul Justiţiei doreşte să o transforme în direcţie, sunt scurgeri de informaţii din dosarele aflate pe rol.

AMASP afirmă că, din momentul în care Secţia de investigare a magistraţilor a prioritizat mai multe anchete "cu impact mediatic" - printre care se numără şi dosarul privind înregistrările din cadrul DNA Oradea - mai multe informaţii din dosare s-ar fi scurs către site-ul "Lumea Justiţiei" şi către postul Antena 3.

Punctul culminant a fost atunci când Adina Florea a anunţat data la care procurorii din cadrul DNA Oradea urmau să fie audiaţi. Astfel, la 9 ianuarie, procurorii respectivi au fost aşteptaţi de presă în faţa Parchetului General, fapt care, în opinia AMASP, constituie un fel de telejustiţie, pe care, în momentul candidaturii pentru şefia DNA, Adina Florea a condamnat-o, aşa cum de altfel a făcut-o în dese rânduri şi ministrul Tudorel Toader.

Faţă de această situaţie, AMASP îi solicită ministrului Justiţiei să ceară, în condiţiile legii, prin procurori anume desemnaţi, efectuarea unei evaluări a activităţii de management a Adinei Florea şi să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru efectuarea cercetării disciplinare prealabile şi a unui control la Secţia de investigare a magistraţilor.

Nu este primul caz în care Adina Florea este acuzată de furnizarea ilegală de informaţii. Amintim că, pe rolul CSM, se află şi o sesizare formulată de procurorul general Augustin Lazăr cu privire la desecretizarea ilegală a protocolului pe care acesta l-a încheiat în 8 decembrie 2016 cu directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hell­vig. Protocolul respectiv face parte dintre documentele secrete, aşa cum sunt ele definite de legislaţia în vigoare, şi îşi păstrează eticheta de secret şi în urma deciziei Curţii Constituţionale, de săptămâna trecută, care a stabilit că doar o parte dintre articolele acestui protocol încalcă actul fundamental al ţării.

Referitor la acest aspect, procurorul general Augustin Lazăr a menţionat că persoanele care se fac responsabile de descretizarea ilegală a acestui protocol şi de trimiterea lui către presă, trebuie trase la răspundere penală conform legii. Unul dintre suspecţi ar fi tocmai procurorul Adina Florea, care, înainte de a fi numită la Secţia de investigare a magistraţilor, s-a ocupat, în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de situaţia documentelor secrete.

Sesizarea celor de la AMASP şi dosarul aflat pe rolul CSM privitor la Adina Florea pot constitui două motive temeinice pentru care preşedintele Klaus Iohannis să tergiverseze sau să respingă reînnoirea propunerii pe care ministrul Justiţiei a făcut-o cu privire la preluarea şefiei DNA de către Florea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. o gasca de doi bani procurorii nu inteleg ca suntem o tara libera,inca nu s-au trezit din stalinism sii din regimul fanariot.

    1. SRI își scoate de la naftalină toate asociațiile.

      Apare aceeași goangă pe care marșează și Corega Lazăr, problema nu este ilegalitatea SRI, ci desecretizarea protocolului! :)))) 

    Cât tupeu, cât nesimțire!

    Ce au făcut procurorii când imaginea lor a fost total discreditată de niște nemernici din rândurile lor? 

    1. Au făcut front comun, la ordinul mafiei securiste, vezi pozițiile CSM, secția pentru procurori.

    Pt. Că lipsește LEGEA RĂSPUNDERII .... CU EA AR DISPARE TOATE SINECURILE .....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb