Procurorul general din New York dezvăluie investigaţiile privind finanţele companiei Trump

J.P.
Internaţional / 25 august 2020

Procurorul general din New York dezvăluie investigaţiile privind finanţele companiei Trump

Documentele judecătoreşti făcute publice luni au arătat că procuratura generală a statului New York desfăşoară o largă investigaţie privind presupuse ilegalităţi financiare la compania imobiliară a preşedintelui Trump şi acuză compania că a încercat să blocheze ancheta, relatează Yahoo News, conform Hotnews.

Ancheta a analizat o serie de proprietăţi ale familiei Trump, inclusiv Trump Seven Springs, o proprietate extinsă de 85,8 hectare din comitatul Westchester, N.Y .; clădirea de birouri 40 Wall Street din districtul financiar Manhattan; o clădire de birouri din Chicago; şi clubul de golf al preşedintelui din Los Angeles.

Investigaţia vizează declaraţiile financiare ale preşedintelui care ar fi exagerat intenţionat valoarea unor active, pentru a economisi bani din împrumuturi şi asigurări (circa 100 de milioane de euro), şi a redus valoarea altor active pentru a reduce taxele pe proprietăţile imobiliare.

Procuroarea Letitia James analizează o deducere fiscală de 21,1 milioane de dolari pentru Seven Springs, în 2015, după donarea unei "servituţi de conservare", în urma incapacităţii lui Donald Trump de a construi un teren de golf sau un complex rezidenţial pe proprietate.

Documentele judecătoreşti indică, de asemenea, că, în ciuda cooperării iniţiale, anchetatorii s-au izbit de o opoziţie puternică din partea oficialilor organizaţiei Trump şi a avocaţilor acestora.

Concret, anchetatorii spun că Organizaţia Trump a refuzat să pună la dispoziţie documente care să arate modul în care servitutea de conservare de la Seven Springs a fost tratată pe declaraţiile fiscale federale şi au refuzat ca fiul lui Trump, Eric Trump, care se află în conducerea companiei să depună mărturie.

În plus, anchetatorii spun că avocaţii lui Trump le-au blocat citaţiile pentru documente şi mărturii.

Procurorul statului din New York a cerut unui judecător să-l oblige pe unul dintre fiii lui Donald Trump, Eric Trump, să depună mărturie sub jurământ în cadrul unei anchete privind proprietăţile imobiliare ale afacerii familiale, potrivit AFP.

Eric Trump, care a preluat frâiele Organizaţiei Trump împreună cu fratele său Donald Junior după ce magnatul din New York a plecat la Casa Albă la începutul anului 2017, urma să faca declaraţii sub jurământ în iulie despre afacerile sale, potrivit procurorului Letitia James.

Dar "după ce a acceptat iniţial acest interviu, acum refuză să vină", spune procurorul.

Chiar dacă Organizaţia Trump spune că vrea "să coopereze" în anchetă, "refuză să furnizeze documentele (solicitate), invocând motive nevalide. Au blocat şi au retras documente, le-au cerut martorilor, inclusiv lui Eric Trump, să refuze să răspundă la întrebări sub jurământ", a adăugat ea.

Prin urmare, a solicitat în mod oficial unui judecător al statului New York să îi solicite lui Eric Trump să depună mărturie şi Organizaţiei Trump să furnizeze documente referitoare la mai multe bunuri imobiliare ale companiei deţinute de familie, inclusiv o clădire situată pe Wall Street şi Hotelul Trump Chicago International.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb