Casa Noastră, producătorul uşilor şi ferestrelor QFort, investeşte peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova, în judeţul Dolj, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, noua unitate de producţie face parte dintr-un plan de investiţii mai amplu, ce vizează extinderea activităţii pe segmentul profilelor din aluminiu, valoarea totală a investiţiei depăşind 20 milioane de euro. Pentru acest proiect, Casa Noastră a apelat la un ajutor de stat destinat investiţiilor, reglementat de HG 807/2014, în valoare de peste 9 milioane euro, gestionat cu succes de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanţări nerambursabile, aflat în topul celor mai mari companii de consultanţă de profil din România.
Acordul de finanţare pentru ajutorul de stat a fost obţinut de Casa Noastră - QFort la începutul anului 2020, iar în ultimii doi ani s-au realizat investiţiile în dezvoltarea halei şi achiziţia echipamentelor, fabrica urmând să îşi înceapă activitatea completă în cursul anului viitor, după ce în acest an producţia s-a realizat doar parţial.
Situată în localitatea Pieleşti din judeţul Dolj, la 6 km de Municipiul Craiova, noua unitate de producţie, specializată în fabricarea de tâmplărie din aluminiu, va genera peste 200 de noi locuri de muncă.
"Suntem bucuroşi că am reuşit să realizăm această investiţie şi să ne atingem obiectivul de a livra pe piaţă o gamă de produse complementară, prin producţia de profile din aluminiu la nivel local, pentru care am observat o cerere tot mai mare în ultimii ani. Investiţia, realizată şi cu aportul unui ajutor de stat de circa 45% din valoarea totală a proiectului, ne va ajuta să ne poziţionăm mult mai bine oferta de produse atât pe plan local, cât şi la export, acolo unde suntem prezenţi cu o parte importantă din producţia noastră, pe pieţe precum Italia, Franţa, Austria, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia sau Spania", a declarat Ştefan Cherciu, proprietarul Casa Noastră - QFort.
Din totalul celor peste 200 milioane de euro investiţii realizate prin ajutor de stat în portofoliul REI, circa 30% a fost reprezentat de proiectele companiilor specializate în producţia de tâmplărie termoizolantă.
Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022, singura măsură de sprijin cu componentă de investiţii disponibilă în prezent pentru companii: bugetul disponibil, peste 300 mil. EUR
Cu un buget multianual de 300 milioane euro, pentru 2022 şi 2023, schema vizează în mod particular susţinerea pentru industriile prelucrătoare (producţie) şi Construcţii şi facilitează sprijin nerambursabil de până la 80% pentru investiţii de minimum 3 milioane euro. Apelul s-a deschis pe 1 noiembrie şi va fi deschis până pe 16 decembrie.
Nu mai puţin de 19 judeţe ale României beneficiază din acest an de sprijin nerambursabil de până la 60%, chiar 80% în cazul înreprinderilor mici, prin intermediul proiectelor realizate prin ajutor de stat, arată o analiză REI, se mai arată în comunicat.