Producţia de brânzeturi a FrieslandCampina a fost centralizată într-o singură fabrică, la Baciu

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 aprilie 2015

Producătorul olandez FrieslandCampina România a finalizat, în luna aprilie, procesul de centralizare a producţiei de brânză într-o singură fabrică, cea din comuna Baciu, judeţul Cluj, în urma unei investiţii de peste 500.000 de euro, derulată în ultimii doi ani, trasmite Mediafax.

Cornel Cărămizaru, director de vânzări al FrieslandCampina România, a declarat: "Am finalizat în luna aprilie procesul de centralizare a producţiei de brânzeturi a companiei noastre la fabrica din comuna Baciu, judeţul Cluj. A fost un proces care a durat doi ani, de reaşezare şi optimizare a întregii producţii de brânzeturi într-o singură fabrică, investiţia fiind de peste 500.000 de euro. Anterior nu puteam produce telemea, de la maturare la tăiere, într-o singură fabrică. Acest lucru ne va permite, acum, să avem un control mai mare asupra calităţii produsului şi ne va permite să creştem producţia. Baciu va deveni centrul nostru de excelenţă pentru producţia de brânzeturi din România. Pe lângă brânzeturi, în această fabrică mai producem lapte şi unt".

El a arătat că operaţiunile de ambalare a brânzeturilor la fabrica din Târgu Mureş au fost transferate la Baciu, în timp ce la Târgu Mureş se vor produce, mai departe, doar iaurturi şi lapte.

"Ceea ce ne dorim în perioada următoare este să creştem brandul Napolact, iar prin această creştere vom putea asigura dezvoltarea investiţiilor în fabrica de la Baciu", a mai spus directorul de vânzări a FrieslandCampina România.

În fabrica din Baciu lucrează peste 200 de persoane.

De-a lungul timpului, FrieslandCampina a închis mai multe fabrici pe care le deţinea în România, considerate ineficiente, respectiv Deta şi Satu Mare în 2007, Huedin în 2008 şi Ţaga în 2013. Acesta din urmă şi-a reluat activitatea, dar producţia va fi realizată de Fabrica de Brânzeturi Transilvania în urma unui acord cu proprietarul unităţii.

De altfel, Cărămizaru a anunţat că, începând cu săptămâna viitoare, brânza de Năsal, produsă la Ţaga, va fi din nou disponibilă în magazinele Napolact.

"La începutul anului am reuşit să începem colaborarea cu Agro Cluster Transilvania şi cu Cooperativa Someş - Arieş care operează fabrica din Ţaga, unde se produce brânza de Năsal. Este un proiect inedit, este o experienţă foarte bună şi pentru fermieri. Am început să construim stocuri de brânză de Năsal, pentru că ne pregătim să vindem", a menţionat Cărămizaru.

FrieslandCampina România este partea grupului olandez FrieslandCampina. Grupul mai este prezent în România cu alte două companii: Napolact şi Industrializarea Laptelui Mureş. Compania are în portofoliu branduri precum Napolact, Mili, Oke şi Campina.

În decembrie anul trecut, directorul general al FrieslandCampina România, Jan Willem Kivits, declara că producătorul va încheia anul 2014 cu o creştere de 10% a vânzărilor atât în volum, cât şi ca valoare, şi estima menţinerea trendului ascendent şi în acest an, compania focusându-se în principal pe brandul Napolact, care generează peste 60% din vânzări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb