Produsele agroalimentare româneşti, promovate la Berlin

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 22 ianuarie

Expoziţia "Săptămâna Verde 2024" reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei. (Sursa foto: facebook / Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale)

Expoziţia "Săptămâna Verde 2024" reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei. (Sursa foto: facebook / Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale)

English Version

Mâncarea poate fi un bun ambassador pentru o naţiune. Bucatele autohtone au o nouă şansă de a fi cunoscute la nivel internaţional. Produsele agroalimentare româneşti recunoscute la nivel naţional şi european vor fi promovate la cea de-a 88-a ediţie a expoziţiei "Săptămâna Verde 2024" (Grune Woche), care va avea loc până pe 28 ianuarie la Berlin (Germania), a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Potrivit ministerului: "Anual, MADR participă la această expoziţie cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, în cadrul căruia experţi din MADR promovează produsele agroalimentare româneşti recunoscute la nivel naţional şi european. Ministerul Agriculturii îşi propune să promoveze şi să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni - IGP, Salam de Sibiu - IGP, Telemea de Ibăneşti - DOP, Scrumbie de Dunăre afumată - IGP, Cârnaţi de Pleşcoi - IGP, Telemea de Sibiu - IGP, Caşcaval de Săveni - IGP, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea - IGP, Salată tradiţională cu icre de crap - STG, Plăcintă dobrogeană - IGP, din categoria băuturilor spirtoase Indicaţie Geografică - Pălincă şi Ţuică Zetea de Medieşul Aurit, precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale". De asemenea, printre produsele româneşti care sunt expuse la ediţia 2024 a expoziţiei "Săptămâna Verde" se regăsesc şi cele care sunt în proces de înregistrare pe un sistem de calitate european, precum: Babic de Buzău pentru dobândirea IGP, Batog deltaic de sturion pentru dobândirea IGP, Sardeluţă marinată pentru dobândirea STG. Nu lipsesc de la standul României nici produsele care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european, respectiv cârnaţi din topor din Vâlcea, carne afumată la garniţă din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, salam de Nădlac ghiudem, batog de crap argintiu şi de somn, zacuscă cu peşte şi multe altele. Vizitatorii pot degusta şi diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceţuri de fructe, produse de panificaţie şi patiserie, mere şi prune afumate de Vrancea. Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă şi ţuică, precum şi vin alb şi roşu. La stand se regăsesc produse din carne de pui, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, dar şi uleiuri presate la rece. Expoziţia "Săptămâna Verde 2024" reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb