Profit net de 3,27 milioane de lei pentru Romcarbon, în primul semestru

M.G.
Piaţa de Capital / 31 august 2021

Profit net de 3,27 milioane de lei pentru Romcarbon, în primul semestru

Romcarbon Buzău (ROCE) a obţinut, pentru primele şase luni ale acestui an, venituri nete de 123,3 milioane lei, în creştere cu 38% faţă de cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce la nivelul rezultatului net, societatea raportează un profit de 3,27 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,03 milioane lei în primele luni şase luni din 2020, se arată în raportul procesatorului de mase plastice publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Vânzările nete au crescut anual la semestru cu 22%, potrivit raportului ROCE.

"Pe scurt, în Semestrul întâi al anului 2021, Romcarbon a performat mai bine decât în semestrul întâi al anului 2020. (...) EBIDTA operaţional a înregistrat, de asemenea, o creştere cu 3,05 milioane de lei, reprezentând un +55% în comparatie cu semestrul întâi al anului 2020. Cele mai mari provocări ale semestrului întâi din 2021 au fost costul si disponibilitatea materiilor prime (granule din plastic). De la începutul anului 2021, costul granulelor din plastic a crescut drastic nu numai în ce priveşte pretul unitar, ci şi în ceea ce priveşte viteza de creştere a acestui preţ. Un alt aspect critic a fost acela al disponibilităţii granulelor din plastic pe piaţă, care nu a mai înregistrat vreodată o astfel de instabilitate. În această perioadă echipa de management, pe de o parte a acţionat pentru ajustarea preţului de vânzare al produselor, astfel încât acesta să reflecte creşterea costului materiei, urmărind în continuare creşterea cantităţilor vândute, iar pe de altă parte, a depus eforturi foarte mari pentru a procura materii prime la cele mai avantajoase preţuri, în scopul asigurării activităţii de producţie neîntrerupte. Pentru a sustine planul de achiziţie de materii prime, societatea a contractat o linie de credit pe termen scurt în valoarea de 0,5 milioane euro", potrivit raportului companiei.

Cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele au urcat puternic la 89,7 milioane de lei, în primele şase luni din 2021, faţă de 58,74 milioane de lei în S1 2020, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au urcat cu 11%, până la 20,49 milioane de lei.

În raport cu ultimul preţ al acţiunii ROCE de ieri, de 0,274 lei, valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 72,37 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca citim cu atentie paragraful 2, vedem ca ROCE se plange de lipsa granulelor din plastic, cresterea pretului acestora si instabilitatea in aprovizionare!

    Teraplast (TRP) le produce deja in RO din materiale reciclate, si isi va dubla productia odata cu deschiderea noilor capacitati de productie care se preconizeaza a le da start in a doua jumatate a lunii septembrie!!!

    Buy TRP!!! 

    1. Luat. Merci de sfat Wiliam

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb