Profitul GEFCO a crescut cu 60%, la 32 de milioane euro, în primul semestru

E.D.
Companii / 23 septembrie 2014

Luc Nadal: "Urmărim să ajungem la afaceri de 8 miliarde euro până în 2020"

Grupul GEFCO, jucător global în domeniul logisticii industriale şi al logisticii auto, a înregistrat o creştere a profitului net de 60% în primul semestru al acestui an, până la suma de 32 milioane euro, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Cifra de afaceri a Grupului GEFCO a atins mai mult de 2 miliarde euro în prima jumătate a anului 2014, o creştere de 6,9% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Luc Nadal, Chairman GEFCO Group Management Board, a declarat: "Rezultatele pozitive obţinute în prima jumătate a anului 2014 reflectă abilitatea recunoscută a grupului nostru de a optimiza lanţurile de aprovizionare ale clienţilor noştri şi de a le permite astfel să fie mai competitivi în acest climat economic dificil, precum şi de a ne gestiona propriile costuri".

O mare parte din această creştere a avut loc în Europa şi Asia, fiind mai mult decât suficientă pentru a compensa dificultăţile de pe pieţele din Rusia şi America Latină.

Între prima jumătate a anului 2013 şi cea a anului 2014, GEFCO şi-a majorat semnificativ cifra de afaceri în sectorul industrial (+20%), FMCG (+7%) şi electronic (+7%).

În total, cifra de afaceri generată de marii clienţi internaţionali - cu excepţia PSA Peugeot Citroën - şi companii mijlocii, se ridică la peste 1 miliard euro în prima jumătate a anului 2014, sau 54,3% din cifra de afaceri totală, în comparaţie cu 46,5% în aceeaşi perioadă a anului 2013.

În primul semestru al anului 2014, fluxurile logistice operate de GEFCO au crescut între Asia, Rusia şi Europa. Noul serviciu de transport feroviar door-to-door între Asia şi Europa, lansat de GEFCO, permite expedierea mărfurilor către peste douăsprezece ţări, inclusiv Rusia, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Germania şi Ungaria, şi reprezintă un sistem de creştere unic pentru GEFCO.

Această primă jumătate a anului 2014 constituie astfel un pas important spre implementarea strategiei de creştere susţinută a GEFCO, care urmăreşte o cifră de afaceri de 8 miliarde euro până în anul 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb