Programul AgreenaCarbon anunţă rezultatele şi plata fermierilor pentru al doilea an de recoltă

T.B.
Companii / 15 iunie 2023

Programul AgreenaCarbon anunţă rezultatele şi plata fermierilor pentru al doilea an de recoltă

Agreena anunţă rezultatele celui de-al doilea an de recoltă şi a doua plată anuală anticipată pentru fermierii participanţi în programul AgreenaCarbon.

Numărul de hectare înscrise în anul de recoltă 2022 s-a mărit de 10 ori faţă de anul precedent, iar numărul fermierilor participanţi a crescut de 4 ori. Agreena este compania care plăteşte stimulente fermierilor, între 32 şi 36 de euro pe certificatul anticipat de carbon în funcţie de regiune, ceea ce reprezintă o creştere de până la 45% faţă de anul trecut. Certificatele vor fi disponibile în curând pe piaţă pentru companiile care doresc să sprijine tranziţia fermierilor către practici care contribuie la combaterea schimbărilor climatice, a pierderii biodiversităţii şi a viitorului securităţii alimentare.

Stocarea carbonului în sol este considerată una dintre soluţiile pentru extinderea acţiunii împotriva schimbărilor climatice, datorită accesibilităţii şi impactului imediat pe care îl poate avea, obstacolul principal în calea adoptării fiind reprezentat de costurile ridicate pentru fermieri. Pentru a converti tranziţia fermierilor către practicile agricole regenerative în certificate de carbon de calitate, Agreena generează un nou flux de venituri pentru fermieri prin valorificarea pieţei voluntare a carbonului.

Astfel, 20% din creşterea anuală a numărului de hectare din portofoliul Agreena a provenit de la fermierii membri care au adăugat mai mult teren agricol în program.

"Agreena introduce pe piaţă o nouă categorie de certificate de carbon şi va dura o perioadă pentru ca aceasta să se dezvolte şi să se extindă, însă fermierii nu aşteaptă, aceştia au nevoie de o plată fiabilă şi rapidă pentru a-şi acoperi eforturile investite în tranziţia practicilor regenerative", a declarat Simon Haldrup, CEO al Agreena. "De aceea, Agreena îşi asumă un risc calculat şi plăteşte fermierii în fiecare an de recoltă. Cu toate acestea, certificatele de carbon sunt doar o parte a soluţiei şi este nevoie de un cumul de stimulente pentru ca fermierii din întreaga lume să facă tranziţia spre practici regenerative."

Fermierii şi companiile care îşi bazează activitatea pe certificatele de carbon pentru a reduce gazele cu efect de seră se află în momente diferite de timp. Vânzările certificatelor de carbon pot dura un an sau mai mult după ce impactul a fost certificat. Fermierii înscrişi în programul Agreena pot decide cum ar dori să folosească certificatele pe care le generează, iar una dintre aceste opţiuni este să fie plătiţi imediat după încheierea anului de recoltare pentru a-şi acoperi costurile iniţiale. Plata anticipată se bazează pe preţurile pieţei la momentul respectiv. Creşterea pieţei voluntare de carbon şi preţurile pentru certificatele de carbon de înaltă calitate continuă să crească, iar orice avantaj venit din vânzarea certificatelor direct de către Agreena este împărţit cu fermierul.

Certificatele de carbon Agreena sunt rezultatul faptului că fermierii iau măsuri pentru a stoca carbon suplimentar din atmosferă în solurile lor şi, în acelaşi timp, pentru a-şi reduce propriile emisii prin practici agricole precum no-till. Compania a dezvoltat un program care este în concordanţă cu cea mai recentă abordare IPCC şi cu principiile recunoscute ale pieţei voluntare de carbon şi a construit relaţii cu partenerii agricoli şi fermierii din Europa.

Mai recent, Agreena şi-a lărgit activitatea corporativă care gestiona doar vânzările de certificate, soluţiile MRV şi de risc. În prezent, Agreena lucrează şi cu cumpărătorii de certificate pentru a adapta, structura şi creşte portofoliul companiei, modelat după activele deja vândute şi tranzacţionate pe pieţele financiare tradiţionale.

"Prima noastră recoltă de certificate de carbon de înaltă calitate provine de la fermieri din Europa Centrală şi tocmai a fost pusă la dispoziţie pentru o prevânzare în cantitate limitată", a declarat Frederik Aagaard, Directorul Pieţelor Carbonului Agreena. "Suntem încântaţi să putem facilita participarea companiilor în sprijinirea finanţării acestei tranziţii pentru fermieri."

Fermierii se pot înscrie în programul Agreena pentru anul de recoltă 2023 până la data de 30 iunie şi astfel se poate calcula potenţialul de câştig, completând formularul de pe site-ul Agreena. Mai multe informaţii despre program şi cum funcţionează acesta pot fi găsite aici.

Agreena anticipează că, pe măsură ce piaţa voluntară de carbon va continua să se dezvolte, piaţa va vedea evoluţii continue legate de certificare şi noi standarde. Portofoliul Agreena de certificate de reducere a gazelor cu efect de seră şi de eliminare a carbonului este acreditat conform standardului ISO 14064-2 şi în prezent este în curs de certificare Verra VCS.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu inteleg de ce nu se ocupa statul de aceste certificate de carbon. Bine ca avem peste 100 de agentii in tara asta si niciuna nu se poate ocupa de certificatele de carbon.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb