PROIECT: Închisoare până la 3 ani pentru acţiuni care au scopul schimbării ordinii constituţionale

M.I.
Politică / 3 martie 2017

Închisoare până la 3 ani pentru acţiuni care au scopul schimbării ordinii constituţionale

Actualizare Raluca Turcanu îsi exprimă opinia în legătura cu amendamentul deputatului Tudor Ciuhodaru

Raluca Turcan, Preşedintele interimar al PNL, şi-a exprimat azi, pe Facebook, opinia în legătura cu amendamentul deputatului Tudor Ciuhodaru privind modificarea Codului Penal.

Aceasta afirmă : "Iată o nouă confirmare că PSD rămâne inamicul principal al democraţiei în România. PSD practic nu suportă libertatea. PSD distruge instituţii, libertăţi fundamentale. Iar PSD nu se va opri!"

De asemenea, consideră că din cauza PSD avem şi acum menţinut Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar dl. Dragnea "se erijează în apărătorul valorilor europene".

Raluca Turcan susţine că Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu, Ciuhodaru sunt numele celor mai mari adversari ai valorilor europene şi că ei sunt şi principalii adversari ai României, potrivit postări acesteia de pe Facebook, pe pagina ei oficială.

(A.C.)

-------

ATUALIZARE 13:52 PSD se delimitează de amendamentul deputatului Tudor Ciuhodaru privind modificarea Codului Penal

Partidul Social Democrat (PSD) se delimitează categoric de iniţiativa personală a deputatului Tudor Ciuhodaru de a completa Codul Penal, în sensul extinderii domeniului de aplicare a sancţiunilor privind faptele îndreptate împotriva ordinii constituţionale sau a exercitării autorităţii de stat.

PSD consideră că forma actuală a Codului Penal are prevederi clare şi suficiente în legătură cu astfel de fapte şi nu necesită completări sau modificări, conform unui comunicat remis Redacţiei.

Partidul consideră că mai mult decât atât, abordarea deputatului Tudor Ciuhodaru în această materie este vagă, iar din acest motiv prezintă mai multe vicii de constituţionalitate în ceea ce priveşte respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale precum libertatea întrunirilor sau dreptul de asociere.

Ca atare PSD se va opune acestui demers şi va vota împotriva propunerii legislative a deputatului Tudor Ciuhodaru.

(A.C.)

--------

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus, la Senat, o propunere legislativă privind completarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede pedepsirea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani întreprinderea de acţiuni împotriva persoanelor sau bunurilor, săvârşite de una sau mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat.

Astfel, la articolul 397 se introduce alineatul 3 care va avea următorul cuprins, potrivit News.ro: "Întreprinderea de acţiuni împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de una sau mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".

Social-democratul argumentează, în expunerea de motive, că "România a fost întotdeauna un stat extrem de tolerant", în condiţiile în care pe teritoriul nostru trăiesc multe minorităţi "ce nu se pot plânge că sunt prigonite sau marginalizate de statul român".

Tudor Ciuhodaru consideră că lipsa unor măsuri care "să descurajeze şi să pedepsească orice acţiune împotriva ordinii constituţionale săvârşite de persoane, organizaţii sau partide a dus la exacerbarea acestor manifestări".

Deputatul PSD precizează că evenimentele de la Târgu Mureş, în care s-a cerut autonomia Ţinutului Secuiesc, impun ca Parlamentul să adopte propunerea legislativă în cauză.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe cand un proiect de lege care sa interzica accederea celor cu iq subunitar in parlamentul tarii?

    Pe nea Tudor il credeam om serios. Dar vad ca nu exista notiunea asta la membrii psd. 

    Fac orice ca sa-si asigure linistea necesara pentru a putea fura.

    JALNIC! 

    Pt. sănătatea Nației :răspundera Penală a Dr.-lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb