PROIECTUL GAZODUCTULUI BRUA, ÎN PERICOL Ungaria vrea să oprească pe teritoriul ei conducta care trebuia să ajungă în Austria

S.A., C.R.
Companii #Energie / 21 iulie 2017

Ungaria vrea să oprească pe teritoriul ei conducta care trebuia să ajungă în Austria

Conducta BRUA, susţinută de Uniunea Europeană, riscă să sufere un regres major în cazul în care autorităţile române şi maghiare din domeniul energiei vor aproba o prevedere care să excludă din proiect partenerii austrieci, informează site-ul icis.com.

Operatorul naţional de transport de gaze din Ungaria, "FGSZ", a anunţat astăzi că proiectul gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) nu va mai ajunge până în Austria, ci se va opri în Ungaria.

"FGSZ" consideră că secţiunea viabilă a gazoductului BRUA este interconectorul existent între Ungaria şi România, care ar putea fi extins de la o capacitate de 4,4 miliarde metri cubi (mmc) pe an la 5,26 miliarde metri cubi pe an.

"FGSZ" a menţionat că a contactat şi partea română din acest proiect, "Transgaz", pentru a derula o procedură deschisă în acest sens.

Potrivit "FGSZ", dacă Austria este scoasă din proiect, gazele naturale pot fi exportate mai departe pe plan regional, în Slovacia, Ucraina, Serbia şi Croaţia.

Noua infrastructură va putea fi folosită, însă, şi de "Gazprom" pentru exportul de gaze ruseşti în regiune, în condiţiile în care Rusia construieşte TurkStream, care traversează pe sub Marea Neagră.

Icis.com scrie, citând o sursă apropiată situaţiei, că anunţul operatorului ungar a surprins atât pieţele energetice, cât şi partenerii din acest proiect.

"În ultimii trei ani, Austria a coordonat proiectul România-Ungaria-Austria (ROHUAT) prin organizarea de workshop-uri şi prin oferirea de exepertiză pentru a-l aduce în stadiul de realizare", a spus sursa.

Dacă se realizează, atunci proiectul va oferi o securitate mai mare în privinţa surselor de aprovizionare, conectând rezervele din Marea Neagră cu intrastructura europeană, a explicat sursa, adăugând: "Cu această nouă evoluţie, noua sursă ar fi sacrificată şi ar limita activitatea upstream pe noi pieţe. Nu ştiu dacă va mai exista un proiect, în cele din urmă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb