Propunerea României în Basel III, votată de miniştrii europeni de Finanţe în ECOFIN

G.D.
Politică / 8 noiembrie 2022

Propunerea României în Basel III, votată de miniştrii europeni de Finanţe în ECOFIN

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană au ajuns la un acord general referitor la revizuirea normelor bancare ale UE pentru alinierea la prevederile Acordului Internaţional Basel III la reuniunea Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), desfăşurată la Bruxelles, astăzi, 8 noiembrie 2022, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit sursei citate, măsurile au ca scop întărirea rezilienţei sectorului bancar în faţa unor eventuale şocuri economice viitoare, dar vor contribui şi la redresarea economică post pandemie şi la tranziţia către neutralitate climatică.

"La propunerea ţării noastre, a fost aprobată prelungirea cu doi ani a actualului regim de reglementare a datoriei publice emisă în moneda altui stat membru. Este un succes pentru noi şi pentru restul statelor membre pentru că, astfel, va fi asigurat accesul egal la finanţare în condiţii similare pentru toate ţările şi va fi asigurată tranziţia mai lină la standardele prudenţiale. Totodată, România va depune toate eforturile pentru operaţionalizarea în cel mai scurt timp a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare în vederea menţinerii acesteia pe lista băncilor exceptate de la prevederile cerinţelor de capital." , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Printre subiectele discutate de cei 27 de miniştri de Finanţe ai ECOFIN s-au numărat: impactul economic şi financiar al agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, precum şi stadiul implementării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. Pe agendă s-a mai aflat raportul anual al Consiliului Fiscal European (EFB), în care este evaluată politica fiscală din timpul redresării economiei după pandemia de Covid-19 şi sunt actualizate propunerile de reformă a cadrului fiscal al UE. De asemenea, Comisia Europeană a prezentat o notă de informare după reuniunea miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20 şi a reuniunii anuale a FMI, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb