PROTECŢIA COPILULUI TELEORMAN: Nou termen în dosarul angajărilor fictive

L.I.
Politică / 20 mai 2019

Liviu Dragnea (Sursă foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursă foto: Twitter)

Un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care este judecat şi Liviu Dragnea, are loc astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie News.ro.

În 15 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 20 mai dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Amânarea a fost decisă după ce DNA a cerut ridicarea a două excepţii de neconstituţionalitate: pe un articol din Codul Penal şi pe articolul referitor la completurile specializate din Legea 78/2000, pe baza căruia a fost formulată sesizarea la CCR de către Florin Iordache, mai informează agenţia.

Completul de cinci judecători de la ICCJ a decis, la termenul din 18 martie, să amâne cauza. Astfel, fusese stabilit un nou termen în 15 aprilie.

Adrian Toni Neacşu, unul dintre avocaţii din procesul liderului PSD, declara, astăzi, la sosirea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că este puţin probabil ca instanţa de judecată să se pronunţe înainte de soluţia CCR privind completurile de trei judecători. Toni Neacşu susţinea că, dacă se dă o soluţie în dosar înainte ca CCR să se pronunţe, decizia Curţii Constituţionale nu va mai putea influenţa în niciun fel decizia instanţei deja definitivă.

"Motivul de apel pe care noi l-am invocat este în strânsă legătură cu ceea ce se va întâmpla la Curtea Constituţională pe conflictul juridic de natură constituţională. (...) Eu cred că este normal să se aştepte o soluţie de la Curtea Constituţională pentru a avea toate datele problemei" a spus Toni Neacşu, potrivit News.ro.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Magistraţii instanţei supreme au finalizat în 14 septembrie 2018 motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC, Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu", arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată că "în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea".

În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, mai scrie News.ro.

Decizia nu a fost luată în unanimitate de către magistraţi, existând şi o opinie separată de achitare a lui Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, s-a constatat încetarea procesului penal şi s-a aplicat o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

De asemenea, instanţa supremă a admis acţiunea civilă a DGASPC Teleorman şi i-a obligat pe inculpaţi la plata sumei de 108.612 de lei reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale - drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu Adrian, în solidar pentru perioadele menţionate în rechizitoriu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Felicitari ICCJ - " Fiat iustitia , et pereat mundus". Ce bine a fi sa se judece procesul la ICCJ, inainte de a veni hotararea de la CCR.pentru a vedea componentii mascaradei de CCR, ca Justitiei, nu-i este frica de niste politruci care compun acest organism, care, dupa mine ar trebui desfiintat si pusi acolo ce-i mai buni juristi din tara si ce-i mai cinstiti.!

    1. jandarmeria si ccr sunt profund viciate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb