Protest împotriva imunităţii parlamentare în mai multe oraşe din ţară

E.D.
Politică / 27 martie 2015

Protest împotriva imunităţii parlamentare în mai multe oraşe din ţară

Actualizare 20:08 Protestatarii s-au adunat în Bucureşti, Cluj, Sibiu, Constanţa, Iaşi şi Timişoara

Proteste faţă de imunitatea parlamentarilor şi de avizul negativ dat de senatori în cazul lui Dan Şova au avut şi mai au loc, astăzi, în mai multe oraşe, respectiv în Capitală, Cluj, Sibiu, Constanţa, Iaşi sau Timişoara.

Peste 500 de clujeni au protestat pe străzile oraşului "Generaţiei Şova", scandând "Parlament penal, marş la tribunal!", potrivit Citynews.ro. Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum "Jos Ponta, jos comunismul", "Ponta nu uita, eşti mai rău ca Ebola", "Vrem integritate, nu imunitate", "DNA rupe mafia", "Dan Ş-o va lua", "Parlament penal, marş la Tribunal", "Chiar şi miruiţi, tot o s-o plătiţi", "DNA curăţă politica", "PSD egal Mafie" şi "Ponta nu uita, o să mergi la DNA".

Printre participanţii la miting s-au numărat şi Adrian Papahagi şi deputatul PNL Radu Zlati.

Protestul s-a încheiat după o oră fără incidente.

O acţiune similară a avut loc şi la Sibiu, unde aproximativ 200 de persoane au protestat în centrul oraşului.

Manifestanţii au stat câteva zeci de minute în Piaţa Mare, apoi au plecat în marş pe bulevardul central din Sibiu.

Oamenii au scris pe foi de hârtie mesaje împotriva lui Dan Şova, a lui Victor Ponta, dar şi împotriva Parlamentului şi au scandat lozinci precum "Legi egale pentru toţi, nu frăţie între hoţi", "Şova nu uita, mirul nu te va salva", "Jos, Ponta, jos, eşti un mincinos", "Parlament de hoţi, ne-aţi furat pe toţi", "Jos Ponta!", "Nu şovăim, vrem dreptate".

De asemenea, protestatarii au cerut alegeri anticipate şi demisia lui Victor Ponta.

Potrivit oficialităţilor din Sibiu, manifestarea nu a fost autorizată, iar participanţii au fost supravegheaţi de câteva echipaje de jandarmi şi poliţişti locali.

Şi la Constanţa, peste 50 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii, acestea ţinând în mâini foi A4 pe care scria "Ponta Ş-Ova lua/marş la DNA", "Nu Parlamentului scut pentru hoţi", "Peştele de la cap se împute, de la coadă se curăţă", "Vrem dreptate pentru toţi", "Jos hoţii", "Jos ANAF".

De asemenea, ei au scandat "România trezeşte-te", "Jos Guvernul Ponta", "Jos Guvernul mafiot", "Jos Parlamentul", "Jos imunitatea".

Protestul a dura aproximativ o oră şi s-a desfăşurat fără incidente.

La Iaşi, aproximativ 60 de persoane au protestat în Piaţa Palatului din centrul oraşului, acţiunea fiind organizată de către Asociaţia M10.

Participanţii la protest au avut pancarte cu mesaje precum "Imunitatea creează pungaşi", "Miruiesc parlamentari penali gratis", "DNA, DNA curăţă politica".

De asemenea, oamenii au scandat "PSD partid de hoţi, ticăloşi şi mafioţi", "Nu se mai poate, vrem anticipate", "Ponta mincinos jos, jos, jos" şi "DNA să nu ne laşi, vino şi la noi la Iaşi".

Traian Rînja, preşedintele Asociaţiei M10 Iaşi, le-a spus celor prezenţi că Parlamentul s-a transformat într-o "peşteră de tâlhari", el întrebând de ce parlamentarii cercetaţi de DNA se ascund în spatele imunităţii şi nu se duc în justiţie ca să-şi dovedească nevinovăţia.

Mitingul, care nu a fost autorizat, a fost supravegheat de mai mulţi jandarmi.

În Timişoara, câteva zeci de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta, sub genericul "Apel la decenţă", împotriva parlamentarilor care au probleme cu justiţia, dar şi a celor care îşi apără colegii penali.

---

Un protest împotriva imunităţii parlamentare adună participanţi în mai multe oraşe din ţară, la această oră, în Bucureşti acţiunea strângând, până la această oră, în jur de 300-400 de persoane.

Potrivit surselor din presă, participanţii protestează în Piaţa Universităţii, faţă de folosirea imunităţii parlamentare "ca paravan pentru infractori". Protestul este unul paşnic, manifestanţii ţinând în mâini steaguri şi baloane. Aceştia scandează: "Şova, nu uita, vine DNA".

"Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie", este mesajul care a anunţat mitingul din Bucureşti.

În Cluj-Napoca, sproximativ 100 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii. Acestea au pornit în marş prin oraş pe traseul Piaţa Unirii - Eroilor - Strada Baba Novac - Bd 21 Decembrie - Piaţa Unirii. Protestatarii strigă "Jos Ponta" şi "chiar şi miruiţi, tot o să plătiţi!".

Evenimentul de pe Facebook este anunţat în Bacău, Bucureşti, Piteşti, Braşov, Oradea, Mureş, Craiova, Cluj, Constanţa şi Sibiu şi peste 2.600 de persoane s-au alăturat, până la această oră.

"Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 în Piaţa Universităţii din Bucureşti! Precum şi Duminică", este mesajul postat pe pagina de Facebook "Vineri - Bucureşti - împotriva IMUNITĂŢIi parlamentare - acţiune de protest".

Organizatorii au anunţat că Dan Şova a rămas cu imunitate şi că "parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie!". De asemenea, aceştia precizează că "dacă vor fi prezenţi anumiţi oameni politici sau lideri de opinie, îi rugăm să precizeze faptul că sunt acolo doar ca simpli participanţi, la fel ca toată lumea".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Care au votat pentru imunitate nu au ce cauta in parlament. O demisie de "onoare" ar fii corect daca -toti suntem egali in fata legii-.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb